Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Κασκόλ της ομάδας της Τραπεζούντας πάνω στον τάφο Έλληνα μητροπολίτη! Συγκίνηση στο μνημόσυνό του

Κασκόλ της ομάδας της Τραπεζούντας πάνω στον τάφο Έλληνα μητροπολίτη! Συγκίνηση στο μνημόσυνό του
Κασκόλ της ομάδας της Τραπεζούντας πάνω στον τάφο Έλληνα μητροπολίτη! Συγκίνηση στο μνημόσυνό του

Σαράντα ημέρες πέρασαν από την εκδημία του μακαριστού μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου. Ο τάφος του δεσπότη βρίσκεται στην Ιερά Μονή Σίψας στη Δράμα, όπου φυλάσσονται και τα οστά του οσίου Γεωργίου Καρσλίδη,

Το Σάββατο 5 Ιουνίου 2022 τελέστη μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης και με σκυθρωπά τα πρόσωπα όλων των συμμετεχόντων τρισάγιο στον τάφο του.

Μία φωτογραφία από το exapslamos.gr κέντρισε το ενδιαφέρον μας! Πάνω στον τάφο του Παύλου τοποθετήθηκαν αμάρντα, τα οποία οι Πόντιοι αποκαλούν "Παναΐας δάκρε", δάκρυα της Παναγίας δηλαδή με ένα κασκόλ της Τράμπζονσπορ, της οποίας ήταν ένθερμος οπαδός.

Για την αγάπη του για την ομάδα της Τραπεζούντας, η οποία φέτος πανηγύρισε το πρωτάθλημα Τουρκίας μετά από 38 χρόνια, σας είχε μιλήσει το Sportdog.gr σε σχετικό αποκαλυπτικό θέμα.

Τη σεζόν 2019-2020, η ΑΕΚ αφού απέκλεισε την Κραΐοβα, προκρίθηκε στα play offs του Europa League. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπη με την Τράμπζονσπορ! Ο Επίσκοπος κατέβηκε στην Αθήνα, για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση. Ο Παύλος, ο οποίος επί δεκαπέντε χρόνια υπηρέτησε ως ηγούμενος στη ανιστορημένη μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας, πριν αναδειχθεί σε Επίσκοπο, συμμετείχε στο δείπνο της ΠΑΕ ΑΕΚ προς τους αξιωματούχους της UEFA και στη διοίκηση της Τράμπζονσπορ.

Κασκόλ της ομάδας της Τραπεζούντας πάνω στον τάφο Έλληνα μητροπολίτη! Συγκίνηση στο μνημόσυνό του

Μάλιστα παρέδωσε στον πρόεδρο της τουρκικής ομάδας, Αχμέτ Αγάογλου, ένα συμβολικό δώρο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί προς έκθεση για μουσειακούς σκοπούς. Παράλληλα του έδωσε και ένα κομποσχοίνι στα χρώματα των «μπορντώ-μαβί» και του ευχήθηκε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Τουρκίας.

Η Τράμπζονσπορ επικράτησε 3-1 στο ΟΑΚΑ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και έβαλε ισχυρότατες βάσεις για πρόκριση στους ομίλους του Europa League στη ρεβάνς. Στο μεσοδιάστημα, η ΑΕΚ έχασε από την Ξάνθη στην πρεμιέρα, μια ήττα που οδήγησε στην απόλυση του Πορτογάλου τεχνικού, Μιγκέλ Καρντόσο, με τον Νίκο Κωστένογλου να αναλαμβάνει υπηρεσιακός.

Στον επαναληπτικό της Τραπεζούντας, η Τράμπζονσπορ παραλίγο να μείνει στα κρύα του λουτρού. Η Ένωση μέχρι το 30' είχε πετύχει δύο γκολ (με Λιβάγια και Μάνταλο) και είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει και ένα τρίτο και να κλέψει την πρόκριση από την τουρκική ομάδα.

Το 0-2 παρέμεινε, η Τράμπζονσπορ πήρε τελικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και οι άνθρωποι της ομάδας ανακουφισμένοι από το σοκ, αναζητούσαν να βρουν τα αίτια της ήττας. Τότε ο ηγέτης του συλλόγου, Αχμέτ Αγάογλου, φέρεται να άκουσε από τους συνεργάτες του την εξής ατάκα: «Πρόεδρε σε αυτό το ματς, δεν είχαμε τον παπά, γι'αυτό και χάσαμε». Εννοείται, πως ό,τι ειπώθηκε περιείχε αρκετή δόση χιούμορ, μαρτυρά όμως πόσο προληπτικοί (ειδικά στο ποδόσφαιρο) και θεοσεβούμενοι είναι οι Τούρκοι.

Αυτήν την ιστορία είχε εκμυστηρευτεί σε συντάκτη του Sportdog.gr, έναν χρόνο πριν εγκαταλείψει τα εγκόσμια, ο ίδιος ο Μητροπολίτης Παύλος, ο οποίος έδωσε και μερικά από τα κομποσχοίνια παρόμοια με αυτό που χάρισε στον Αχμέτ Αγάογλου. Τον πρόεδρο της Τράμπζονσπορ είδαμε στην παρακάτω φωτογραφία από φιέστα της ομάδας στις 15 Μαΐου να φορά στο δεξί του χέρι το κομποσκοίνι που του έδωσε ο Παύλος.

Πηγή: Sportdog