Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Στην Παναγία Σουμελά ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Στην Παναγία Σουμελά ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος
Στην Παναγία Σουμελά ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος την ερχόμενη εβδομάδα θα αναχωρήσει για το Φανάρι προκειμένου να συμμετάσχει στην Πατριαρχική Αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Τραπεζούντα για τον καθιερωμένο Αρχιερατικό Εσπερινό και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας anamniseis, τη χαρμόσυνη είδηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος την Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 κατά την διάρκεια της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν.

«Είμαι κοντά σας σήμερα γιατί της Παναγίας δεν θα μπορέσω να είμαι κοντά σας. Θα είμαι στην Κωνσταντινούπολη και θα πάω με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, στην Παναγία Σουμελά, στην Τραπεζούντα που πανηγυρίζει ο Πόντος Και θα λειτουργήσουμε μαζί με τον Παναγιώτατο και θα θυμηθούμε και θα προσευχηθούμε για όλους τους Ποντίους, ζώντες και κεκοιμημένους» επεσήμανε ο σεβασμιότατος αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.

Πηγή: ΕΡΤ