Φούστουρον | Ποντιακή ομελέτα |
Υλικά
• 6 αβγά
• 60 γρ. βούτυρο
• 250 γρ. γιαούρτι
• 250 γρ. πατάτες σε ψιλοκομμένες φέτες
• αλάτι
• πιπέρι
• 250 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
• ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις λεπτοκομμένες πατάτες σε ηλιέλαιο. Καίμε το βούτυρο στο τηγάνι, ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτοντας το γιαούρτι και ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί. Μόλις κάψει το βούτυρο στο τηγάνι, ρίχνουμε το μείγμα μαζί με τις πατάτες και τηγανίζουμε καλά γυρίζοντάς το και από τις δύο πλευρές με ένα πιάτο.
Τρίβουμε στην επιφάνεια το τυρί και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Μόλις το τυρί λιώσει και τα αβγά φουσκώσουν, το φούστουρον είναι έτοιμο.