Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Αυστραλία: Φύτευσαν φουντουκιές από τον Πόντο στο όρος Μελά

Αυστραλία: Φύτευσαν φουντουκιές από τον Πόντο στο όρος Μελά
Αυστραλία: Φύτευσαν φουντουκιές από τον Πόντο στο όρος Μελά

Πριν από περίπου οκτώ χρόνια, ένας Πόντιος ταξίδεψε στον Πόντο, μάζεψε σπόρους φουντουκιού και επέστρεψε στην Αυστραλία για να τους φυτέψει στον κήπο του.

Η απόλυτη επιθυμία του ήταν αν φυτευτούν οι πλήρως αναπτυγμένες φουντουκιές στο Όρος Μελά στο Flowerdale της Βικτώριας - την τοποθεσία όπου η Ποντιακή κοινότητα της Αυστραλίας ελπίζει να χτίσει μία μέρα το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.

Αυτή η επιθυμία εκπληρώθηκε την Κυριακή, όταν μέλη του Pontosxeniteas NSW, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος, Maria Anthony και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων Αυστραλίας, Peter Stefanidis, επισκέφθηκαν το Όρος Μελά και φύτεψαν τις φουντουκιές προς τιμήν του Πόντιου μετανάστη.

Την ημέρα αυτή, 20 εθελοντές φύτεψαν 60 φουντουκιές υπό την καθοδήγηση του ιδιοκτήτη γης, Onoufrios Gorozidis, ο οποίος κάλεσε όλους τους Ποντιακούς συλλόγους της Αυστραλίας να συμμετάσχουν εθελοντικά στην ημέρα της δενδροφύτευσης.

Ήταν μία ιστορική μέρα για εμάς, είπε η κυρία Anthony στον Ελληνικό Κήρυκα, Φυτέψαμε την ψυχή του Πόντου εδώ στην Αυστραλία, Είναι ότι πιο κοντά στο να αγγίξουμε κάποιοι από εμάς το χώμα του Πόντου.

Στο τέλος της δενδροφύτευσης, οι εθελοντές απόλαυσαν ένα όμορφο γεύμα από τον φροντιστή Prokopiou Hriston και πλήθος Ποντιακών χορών δημιούργησαν μία υπέροχη ατμόσφαιρα.