Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Κόκκινο Ποτάμι: Ποντιακοί χοροί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπό το βλέμμα του Μ. Μανουσάκη (Video)

Κόκκινο Ποτάμι: Ποντιακοί χοροί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπό το βλέμμα του Μ. Μανουσάκη
Κόκκινο Ποτάμι: Ποντιακοί χοροί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπό το βλέμμα του Μ. Μανουσάκη

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Κόκκινο Ποτάμι» για τις ανάγκες των οποίων η στοά επί της οδού Αγίου Μηνά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει μετατραπεί σε αγορά του 1919.

Σήμερα μάλιστα, κατά τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της σειράς (που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN), το ιστορικό κέντρο της πόλης, γέμισε με ήχους ποντιακής λύρας, αλλά και παραδοσιακούς χορούς υπό το βλέμμα του γνωστού σκηνοθέτη, Μανούσου Μανουσάκη, ο οποίος σε μια ανάπαυλα των τραγουδιών αποθεώθηκε από συνεργάτες, φίλους αλλά και παρευρισκόμενους, ενώ ένας από τους οργανοπαίκτες απευθυνόμενος στους συντελεστές της σειράς φώναξε: «Να είστε περήφανοι που δουλεύετε κοντά σε αυτόν τον σπουδαίο σκηνοθέτη».
 
   

Να σημειωθεί, ότι τα Ποντιακά τραγούδια προσέλκυσαν πολλούς περαστικούς αλλά και τουρίστες που βρίσκονται αυτό το διάστημα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι και έσπευσαν να απαθανατίσουν τις σκηνές με το κινητό τους.

Την ίδια ώρα, τα συνεργεία παραγωγής δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς και σήμερα όπως και τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των γυρισμάτων της σειράς που εξιστορεί τα δραματικά βιώματα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Πηγή: GRTimes