Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ποντιακά εδέσματα δια χειρός γυναικών Θρυλορίου

Ποντιακά εδέσματα δια χειρός γυναικών Θρυλορίου
Ποντιακά εδέσματα δια χειρός γυναικών Θρυλορίου
 
Γυναίκες από τον τόπο μας φρόντισαν με τον καλύτερο τρόπο να περιποιηθούν όσους βρέθηκαν στην αίθουσα «Γ. Παυλίδης» για την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Γυναικών Θρυλορίου συμμετείχε και αυτός με τον τρόπο του στην εκδήλωση, καθώς μέλη του ετοίμασαν παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα και συγκεκριμένα πισία και ωτία και τα προσέφεραν στους παρευρισκόμενους.

Ο Σύλλογος είχε και τη χαρά να παρουσιάσει και το πρώτο λάβαρο του Συλλόγου από την αρχή της δημιουργίας του το 1986. Το λάβαρο είναι αφιερωμένο στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, πολιούχοι του Θρυλορίου. Οι Σύλλογοι είναι ένα κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και της ιστορίας αυτού του τόπου, καθώς πέραν από τις αξίες που προάγει ο καθένας, απασχολούνται άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, με όρεξη και μεράκι για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη γαστρονομία κτλ.

Να σημειωθεί ότι οι γυναίκες του Θρυλορίου έστειλαν και το κοινωνικό τους μήνυμα με αφορμή την εκδήλωση της Περιφέρειας ΑΜΘ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, αναφέροντας: «Εν έτει 2022 τα στόματα πρέπει να ανοίξουν και είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε τις γυναίκες από κάθε μορφή βίας και κακοποίησης. Καμία γυναίκα μόνη».

Πηγή: Χρόνος