Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Μαρία Απατζίδη: Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για τα Ποντιακά δάνεια

Μαρία Απατζίδη: Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για τα Ποντιακά δάνεια
Μαρία Απατζίδη: Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για τα Ποντιακά δάνεια

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα τα στεγαστικά δάνεια των παλιννοστούντων Ελλήνων του Πόντου κατέθεσε η βουλεύτρια του Μέρα25, Μαρία Απατζίδη.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι βάσει του Νόμου 2790/2000, πάνω από 35.000 παλιννοστούντες έλαβαν στεγαστικό δάνειο εγγυημένο από το Ελληνικό Κράτος ως αρωγή για την στεγαστική τους αποκατάσταση.

Τα δάνεια αυτά χορηγήθηκαν με κοινωνικά και όχι χρηματο-οικονομικά κριτήρια.

Σήμερα η κυβέρνηση ανατρέπει την κοινωνική πολιτική δεκαετιών, μετατρέποντας τους ομογενείς δικαιούχους στεγαστικών δανείων σε κοινούς δανειολήπτες. Απαιτεί την αποπληρωμή των δανείων άμεσα και απειλεί με πλειστηριασμούς.

“Με άλλα λόγια, οι οφελούμενοι από το κοινωνικό κράτος ομογενείς αντιμετωπίζονται ως στρατηγικοί κακοπληρωτές με τις προσήκουσες συνέπειες, χωρίς να υπολογίζεται το εισοδηματικό τους προφίλ ή η οικονομική τους κατάσταση. Επιπλέον, δεν λαμβάνονται υπόψιν ούτε οι επιπτώσεις της πολύχρονης οικονομικής κρίσης στις λαϊκές οικογένειες” τονίζει η βουλεύτρια Ανατολικής Αττικής.

Η Μαρία Απατζίδη καλεί τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει τι προτίθεται να κάνει για να τηρηθεί η κοινωνική στεγαστική πολιτική για παλιννοστούντες και για να μην απωλεσθεί ούτε μια κατοικία στο βωμό της εξυπηρέτησης των Τραπεζών.

Πηγή: Αχαρνέα