Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Η Κ. Σιδηροπούλου από το Θρυλόριο «μάγεψε» με τα Ποντιακά πισία

Η Κ. Σιδηροπούλου από το Θρυλόριο «μάγεψε» με τα Ποντιακά πισία
Η Κ. Σιδηροπούλου από το Θρυλόριο «μάγεψε» με τα Ποντιακά πισία

Το Θρυλόριο με το έντονο ποντιακό του στοιχείο πέραν του πολιτισμού που φροντίζει να προωθεί μέσω των δραστήριων συλλόγων του, φροντίζει και για το… στομάχι. Σε κάθε ευκαιρία κάτοικοι του οικισμού προσπαθούν να προωθήσουν την ποντιακή κουζίνα φτιάχνοντας παραδοσιακές γεύσεις με πολύ μεράκι.

Μια από αυτούς τους κατοίκους είναι κι η Κούλα Σιδηροπούλου που βρέθηκε στην πλατεία του Θρυλορίου στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου το απόγευμα της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου και φρόντισε να κεράσει όλους τους παρευρισκόμενους ποντιακά πισία.

Η ίδια αποτελεί μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Γυναικών Θρυλορίου και δεν άφηνε κανέναν να φύγει… εάν δεν δοκίμαζε πρώτα τα πισία της.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν ανάρπαστα και αυτό το αποδεικνύει και το γεγονός ότι όλοι μικροί και μεγάλοι, δοκίμασαν έστω από ένα. Η Κούλα Σιδηροπούλου είναι από τους ανθρώπους που συνεχίζουν την παραδοσιακή κουζίνα, καθώς και αυτή αποτελεί ένα μέρος του πολιτισμού και της ιστορίας μας.

Μακάρι να υπάρξουν και νέα παιδιά που θα μάθουν από τους μεγαλύτερους όπως είναι η Κούλα Σιδηροπούλου, αλλά και θα συνεχίσουν τη «ζωή» της ποντιακή κουζίνας με το ίδιο μεράκι.

Πηγή: Χρόνος