Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Η Άψαλος υποδέχτηκε την Ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Η Άψαλος υποδέχτηκε την Ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά
Η Άψαλος υποδέχτηκε την Ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Πιστό αντίγραφο της Σεβάσμιας και Ιεράς Εικόνος «Παναγίας Σουμελά» υποδέχτηκαν με κατάνυξη κληρικοί και πλήθος κόσμου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ιωήλ, το απόγευμα της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου στον χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στην Άψαλο.

Στην υποδοχή παραβρέθηκαν μέλη ποντιακών σωματείων ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές, για να καλωσορίσουν με τραγούδια και τη συνοδεία ποντιακής λύρας την εικόνα.


Πόντιοι χορευτές χόρεψαν την Σέρα μπροστά από την εικόνα, πριν αυτή μεταφερθεί στον Ιερό Ναό και τοποθετηθεί στον ειδικό χώρο που ετοιμάστηκε γι’ αυτή. Εκεί τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη, ενώ πολλοί ήταν οι πιστοί που έσπευσαν να ζητήσουν την ευλογία της Μεγαλόχαρης.

Στην υποδοχή παραβρέθηκαν επίσης ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο Αντιπεριφεριαρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο βουλευτής Λάκης Βασιλειάδης, ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Γιώργος Τανιμανίδης. 

Πηγή: Karatzova