Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Την καθιερωμένη φιλανθρωπική της εκδήλωση πραγματοποιεί η Ένωση Ποντίων Νίκαιας - Κορυδαλλού

Την καθιερωμένη φιλανθρωπική της εκδήλωση πραγματοποιεί η Ένωση Ποντίων Νίκαιας - Κορυδαλλού
Την καθιερωμένη φιλανθρωπική της εκδήλωση πραγματοποιεί η Ένωση Ποντίων Νίκαιας - Κορυδαλλού

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 στις 13:00, στην κεντρική αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας - Κορυδαλλού «Γεώργιος Σακκάς», θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του φιλανθρωπικού τμήματος της Ένωσης. Φέτος η εκδήλωση θα συνδυαστεί με το ποντιακό πατροπαράδοτο πεϊνιρλί, όπου έφτιαχναν οι πρόγονοι μας στον Πόντο, και έφερε στην μητέρα Ελλάδα μεταξύ άλλων και η οικογένεια Ελευθεριάδη*.

Το ποντιακό μουσικό μέρος της εκδήλωσης έχουν αναλάβει ο Αλέξανδρος Κοπαλάς (τραγούδι), ο Κώστας Παπαδόπουλος (λύρα), ο Άκης Κοπαλάς (φωνή-αρμόνιο) και ο Παύλος Σταματίδης (νταούλι). Στο λαϊκό και νησιώτικό πρόγραμμα θα είναι: Ευάγγελος Καραμπάσης (κιθάρα), Γιάννης Παπαδόπουλος (μπουζούκι), Γιώργος Δημητρόπουλος (κλαρίνο), Ηλίας Λαμπρόπουλος (φωνή).

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνεται συλλογή τροφίμων και πρώτων ειδών, για να δοθούν τις άγιες ημέρες Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς, σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε στo 6973788829 Ελένη Μακρή και 6907712522 Όλγα Πολυχρονιάδου.

* Ξεριζωμένοι από τη μαρτυρική γη του Πόντου, ο Γιάννης κι η Ευλαλία Ελευθεριάδη ξεκινούν την κοινή τους ζωή στα προσφυγικά της Δραπετσώνας. Κάποια άνοιξη, γύρω στα τέλη του '20, παίρνουν το δισάκι τους στον ώμο κι ανηφορίζουν κατά το Ρωσσοχώρι, τη σημερινή Δροσιά. Εκεί ξεκινάει η περιπέτεια του Πεϊνιρλί Ελευθεριάδης. Κοντά έναν αιώνα μετά, συνεχίζουν με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι να ψήνουν χειροποίητο παραδοσιακό πεϊνιρλί, στον ίδιο ξυλόφουρνο που έφτιαξε τότε ο παππούς.