Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες στα Δικαστήρια της Αμασείας του Πόντου το 1921

Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες στα Δικαστήρια της Αμασείας του Πόντου το 1921
Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες στα Δικαστήρια της Αμασείας του Πόντου το 1921

Τα  σωματεία Δράσης "Νίκος Καπετανίδης" και Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης "Φίλων Κτενίδης" ανακοινώνουν την κοινή απόφαση τους μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα για την θεσμική κατοχύρωση Εθνικοθρησκευτικού μνημοσύνου κάθε έτος, κατά μήνα Σεπτέμβριο.

Εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, προς τιμήν της θυσίας των Ελλήνων Ορθοδόξων μαρτύρων, εκτελεσθέντων στα Δικαστήρια της Αμασείας του Πόντου το 1921, στο χώρο του μνημείου του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη.

Στην συνάντηση του προέδρου του σωματείου Δράσης "Νίκος Καπετανίδης", Γιώργου Γεωργιάδη με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα σε πνεύμα Φιλοκαλίας και συνεννόησης συζητήθηκαν όλες οι οργανωτικές λεπτομέρειες για τον φετινό τιμητικό ασπασμό στους πεφιλημένους προγόνους μας.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 αμέσως μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας του Ιερού Ναό της Αγίας Βαρβάρας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και την συνακόλουθη πορεία με λάβαρα, κεριά και κόλλυβα εντός του Πάρκου, μέχρι το Μνημείο του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη, όπου θα τελεστεί το τρισάγιο και θα ακολουθήσουν ομιλίες και μουσικό αφιερωματικό πρόγραμμα για το νόημα της ημέρας.

Τα δύο αδελφά σωματεία θα ενημερώσουν το επόμενο διάστημα τον Δήμο Παύλου Μελά, προσωπικά τον Δήμαρχο Δημήτρη Ασλανίδη και τα Ποντιακά σωματεία όλων των κοινοτήτων, με σκοπό την από κοινού συνεργασία όλων σε πνεύμα ενότητας για την επιτυχή ευόδωση του ιερού σκοπού.