Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

«Ποντιακή Κουζίνα: Η κουζίνα που ξεριζώθηκε αλλά έμεινε ζωντανή»

«Ποντιακή Κουζίνα: Η κουζίνα που ξεριζώθηκε αλλά έμεινε ζωντανή»
«Ποντιακή Κουζίνα: Η κουζίνα που ξεριζώθηκε αλλά έμεινε ζωντανή»

Ο Σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας», οι ιδρυτές του διάσημου οδηγού εστίασης «Thess_del_food» και το τμήμα Chef της Ανώτερης Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Έδεσσας, πραγματοποίησαν ένα αφιέρωμα στην Ποντιακή Κουζίνα με τίτλο: «Ποντιακή Κουζίνα: Η κουζίνα που ξεριζώθηκε αλλά έμεινε ζωντανή», την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στον χώρο του παλιού Παρθεναγωγείου Έδεσσας.

Στην εκδήλωση αναλύθηκε η Ποντιακή γαστρονομία από την φημισμένη Ευγενία Ευθυμιάδου, συνδημιουργό του site «Thess_del_food».

«Ποντιακή Κουζίνα: Η κουζίνα που ξεριζώθηκε αλλά έμεινε ζωντανή»

Για την διατροφική αξία των Ποντιακών συνταγών μίλησε η Διατροφολόγος Μελίνα Μαχαιρίδου.

Επίσης, την ίδια ημέρα ενδιαφερόμενοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό μαγειρικής Ποντιακών συνταγών, προσφέροντας και εκθέτοντας τα εδέσματα τους στον προαύλιο χώρο του Παρθεναγωγείου.