Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Τραγουδάμε και χορεύουμε τον Πόντο στην Αγορά Μοδιάνο

Τραγουδάμε και χορεύουμε τον Πόντο στην Αγορά Μοδιάνο
Τραγουδάμε και χορεύουμε τον Πόντο στην Αγορά Μοδιάνο

Έναν χρόνο μετά την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση “Μνήμη της Γεύσης – Η Ποντιακή Κουζίνα και η Εξέλιξή της”, με αφορμή την ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στις 19 Μαΐου, επιστρέφει και φέτος, «Τραγουδώντας και Χορεύοντας τον Πόντο» στην Αγορά Μοδιάνο!

Το Σάββατο 25 Μαΐου, το ραντεβού είναι στον κεντρικό διάδρομο της Αγοράς Μοδιάνο στις 12 το μεσημέρι, όπου τα μέλη και οι χορευτές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν τον Πόντο, υπό τους ήχους της λύρας και του νταουλιού, ακριβώς μετά το «Λάλεμαν» που θα έχει προηγηθεί από την πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στη συνέχεια, το κατάστημα Ποντιακών προϊόντων «Το Πιροσκί» θα παρουσιάσει, εντός της Αγοράς, ζωντανά την τέχνη της Ποντιακής κουζίνας που κρατά έως σήμερα, με τις νεότερες γυναίκες αλλά και τις γιαγιάδες να μαγειρεύουν, μπροστά στο κοινό, δύο από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα, το περέκ και το φούστουρο. Φυσικά, από το Ποντιακό γλέντι δεν θα λείπουν τα πολυαγαπημένα πιροσκί, παραδοσιακά αλλά και πιο μοντέρνα, όλα με Α’ ποιότητας πρώτες ύλες.

Τραγουδάμε και χορεύουμε τον Πόντο στην Αγορά Μοδιάνο

Ο χορός, το τραγούδι, το φαγητό αλλά και το ποτό θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια του ανταμώματος, προσφέροντας μοναδικές στιγμές συγκίνησης, θαυμασμού και φυσικά δημιουργώντας τις πιο νόστιμες γευστικές αναμνήσεις!

Τραγουδούν: Δέσποινα Φιλίππου-Σαχινίδου, Αρσένης Ορφανίδης, στην λύρα και το τραγούδι: ο Δημήτρης Ορφανίδης, στο λαούτο ο Βασίλης Κασούρας, στο νταούλι ο Πάνος Ζώης.

Χορεύουν: Σύλλογος Ποντίων Ανοιξιάς “Κοτύωρα” | Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπροβάλτας “Παναγία Σουμελά” | Σύλλογος Ποντίων Σταυρού “Ξενιτέας” | Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νεκτάριου Δεντροποτάμου “Αναγέννηση”.