Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Πτολεμαΐδα: Όλα έτοιμα για τα "Ευξείνια 2024"

Πτολεμαΐδα: Όλα έτοιμα για τα "Ευξείνια 2024"
Πτολεμαΐδα: Όλα έτοιμα για τα "Ευξείνια 2024"

Με ένα πλούσιο διήμερο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου 2024, στο 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, οι θεσμοθετημένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις «Ευξείνια 2024», τις οποίες διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά, ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, με την στήριξη του Δήμου Εορδαίας και της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, από τις 9 το βράδυ, με την συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και χορευτικών συγκροτημάτων, ενώ στον χώρο των εκδηλώσεων, οι επισκέπτες μπορούν να δουν και εκθέσεις αφιερωμένες στον Πόντο και την Γενοκτονία.

Αναλυτικά, το Σάββατο 29 Ιουνίου, θα εμφανισθούν χορευτικά συγκροτήματα από την Θρακική Εστία Εορδαίας «Ο Αρχιγένης», τον Σύλλογο Κρητών και φίλων Κρήτης Πτολεμαΐδας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Μέρα Καρδιάς», τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Κομνηνών Εορδαίας και τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας και η βραδιά θα συνεχισθεί με ένα πλούσιο πρόγραμμα και γλέντι για όλους τους παραβρισκόμενους, στο οποίο θα συμμετέχουν ο Γιώργος Σοφιανίδης (Τοτόρος) στην λύρα-τραγούδι, ο Γιάννης Λαζαρίδης μουσική-τραγούδι, ο Σάββας Σαναΐδης στο αγγείο, ο Σωκράτης Ορφανίδης στην λύρα, ο Παναγιώτης Ορφανίδης στο τραγούδι, ο Ρήγας Μπογδάνης στα πλήκτρα και ο Στέλιος Μωυσιάδης στα κρουστά.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, οι εκδηλώσεις «Ευξείνια 2024», περιλαμβάνουν μια μεγάλη βραδιά ποντιακής μουσικής, χορού και διασκέδασης, με τον Θεόφιλο Πουταχίδη. Στην καλλιτεχνική επιμέλεια, ο Σπύρος Παναγιωτίδης είναι στα πλήκτρα, ο Γιώργος Μάντσος στο κλαρίνο, ο Θοδωρής Μαυρίδης είναι στα τύμπανα και ο Κλεάνθης Σιαμλίδης στο νταούλι.