Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Νέο Δ.Σ. στο Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών

Νέο Δ.Σ. στο Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών
Νέο Δ.Σ. στο Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών

Στην τελευταία Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε μέσα από έντονο και πολύπλευρο προβληματισμό για τα θέματά που απασχολούν τον Σύνδεσμο, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η η αναπροσαρμογή του προγράμματος διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου, για να αποκτήσει η διδασκαλία ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η επανέκδοση του εγχειριδίου, με ουσιαστικές βελτιώσεις.

Και μάλιστα σε νεότερες ηλικίες (12-17 ετών, κυρίως μαθητές), για να δοθεί μεγαλύτερη προοπτική στη διδασκαλία, με τη συγκρότηση 2 -3 τμημάτων, που θα έχουν πειραματικό χαρακτήρα.

Επίσης θα δημιουργηθεί θεατρική ομάδα, όπου θα παίζονται έργα στην ποντιακή διάλεκτο, για να στηρίζεται έτσι η διδασκαλία.

Σχετικά με τα εκπαιδευτικά θέματα, εκτιμήθηκε ότι, ειδικά στο ζήτημα της εισαγωγής της ιστορίας του Πόντου στην εκπαίδευση, πρέπει να δοθεί βάρος τόσο στην Ιστορία, όσο και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα, όπως πχ στη Μουσική, στα Θρησκευτικά, στη Λογοτεχνία, στη Θεατρική Αγωγή κ.ά.

Εκτιμήθηκε επίσης ότι σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που να αναφέρονται στον ποντιακό ελληνισμό, τα οποία στη συνέχεια θα προωθηθούν προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για έγκριση, ώστε να υπάρχει δυνατότητα υλοποίησής τους από τους εκπαιδευτικούς.

Τέθηκαν και άλλα, μεμονωμένα ζητήματα. Για όλα τα θέματα αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπών, οι οποίες θα εργαστούν εξειδικευμένα και κάθε μέλος του Συνδέσμου θα συμμετέχει σ’ αυτές, συμβάλλοντας στην επιτυχή λειτουργία τους. Οι επιτροπές θα συγκροτηθούν άμεσα από το νέο ΔΣ, για ν’ αρχίσουν να παράγουν συγκεκριμένο έργο.

Μετά τη συζήτηση πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Πρόεδρος: Παυλίδης Αντώνης, Αττική
Α’ Αντιπόεδρος: Ανθόπουλος Κώστας, Θεσσαλονίκη
Β’ Αντιπρόεδρος: Καϊλάρης Γιάννης, Ημαθία
Γεν. Γραμματέας: Χαριτίδου Γεωργία, Αττική
Ταμίας: Πουγαρίδης Γρηγόρης, Πτολεμαΐδα
Μέλη: Αβραμίδης Κώστας, Θεσσαλονίκη
Αμαραντίδης Στάθης, Καστοριά
Καζαντζίδης Τάσος, Κιλκίς
Καριπίδου Ανατολή, Θεσσαλονίκη
Σπανίδης Αλέκος, Θεσσαλονίκη
Χαραλαμπίδου Φρόσω, Δράμα

Β. Ελεγκτική Επιτροπή
Πρόεδρος: Αμαραντίδης Νίκος, Κοζάνη
Μέλη: Παπαδόπουλος Γιάννης, Κιλκίς
Σαρασίδης Κώστας, Κοζάνη”