Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Προχωρούν οι ετοιμασίες για το «26ο Συναπάντημα της νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» στην Παναγία Σουμελά

Προχωρούν οι ετοιμασίες για το «26ο Συναπάντημα της νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» στην Παναγία Σουμελά
Προχωρούν οι ετοιμασίες για το «26ο Συναπάντημα της νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» στην Παναγία Σουμελά

Συνεχίζοντας μία παράδοση είκοσι έξι (26) χρόνων, οι νέοι και οι νέες, Ποντιακής καταγωγής, συναντιώνται και φέτος στα υψώματα του Βερμίου για τη διεξαγωγή του «26ου Συναπαντήματος της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» στην Παναγία Σουμελά.

Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε πριν από είκοσι έξι (26) χρόνια κάτω από τη σκέπη της Σουμελιώτισσας, αγκάλιασε και αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες νέους και νέες ποντιακής καταγωγής και στηρίχθηκε από Ποντιακά Σωματεία, εντός και εκτός των συνόρων της πατρίδας μας, τα οποία, χρόνο με τον χρόνο, γίνονται όλο και περισσότερα. Αυτή η επιτυχία δεν αποτελεί έργο μόνο του Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», είναι αποτέλεσμα κυρίως της αρμονικής συνεργασίας των νέων Ποντιακής καταγωγής που είναι μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συναπαντήματος αλλά φυσικά και όλων όσων συμμετέχουν, έχοντας ως στόχο την συνέχιση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων μας καθώς και την ανάδειξη της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού.


Φέτος το Συναπάντημα είναι αφιερωμένο στην τραγική επέτειο συμπλήρωσης πενήντα (50) ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την παράνομη κατοχή του 37% του νησιού. Η Οργανωτική Επιτροπή του Συναπαντήματος και τα ΔΣ του Σωματείου και του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» υποστηρίζουν και ενώνουν την φωνή τους με τους αδελφούς Κυπρίους, συμμετέχοντας στον αγώνα για να σταματήσει η παράνομη αυτή κατοχή εδάφους χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Oι εκδηλώσεις του Συναπαντήματος φέτος θα έχουν διάρκεια τεσσάρων ημερών, από την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 έως την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 και σχεδιάζονται με περισσό ζήλο, αγάπη, φροντίδα και αισιοδοξία. Για όλους αυτούς τους λόγους αξίζει λοιπόν οι νέοι και νέες του Σωματείου σας να πάρουν μέρος στο φετινό Συναπάντημα.