Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Από την Παναγία Σουμελά… στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Από την Παναγία Σουμελά… στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης
Από την Παναγία Σουμελά… στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Το χρυσό παιδί της πάλης μίλησε στον «Χ» ενόψει της πρώτης συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στιγμή που είναι η πιο κρίσιμη της μέχρι στιγμής αθλητικής του πορείας, όπως διηγείται

Την ευκαιρία να συμμετάσχει και να διεκδικήσει μία διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 θα έχει σε λίγες εβδομάδες ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Ο ποντιακής καταγωγής αθλητής από την Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, έχοντας κατακτήσει ήδη το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης, ονειρεύεται μία καλή πορεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πριν όμως το μεγάλο αυτό ταξίδι, όπως λέει μιλώντας στον «Χ», είχε την εσωτερική ανάγκη να επισκεφτεί την Παναγία Σουμελά, προκειμένου να ανάψει ένα κερί για τον ίδιο και όλη την Ολυμπιακή Αποστολή της χώρας μας. Έτσι κι έκανε, ενώ αυτό το διάστημα βρίσκεται στη Ρωσία για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο Παρίσι θα ταξιδέψει στις 5 Αυγούστου, με το δεύτερο γκρουπ της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής, ενώ ο πρώτος αγώνας του είναι στις 9 Αυγούστου. Εμείς θα του ευχηθούμε να φτάσει… μέχρι τέλους!

Έχοντας αντλήσει δύναμη από τη θρησκεία, όπως πάντα κάνει πριν τους αγώνες, με επισκέψεις του σε κάποια εκκλησία ή στο Άγιο Όρος, σημειώνει: «πολύς κόσμος με καταλαβαίνει, πολύς κόσμος δεν με καταλαβαίνει, αλλά στον δικό μου αγώνα η θρησκεία παίζει μεγάλο ρόλο».
Η πάλη… στο DNA του

Στο αθλητικό ρεπορτάζ τώρα, ο γεννηθείς το 2001 Έλληνας αθλητής, αγωνίζεται στα 74 κιλά, σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία, όπου συναντώνται στην παλαίστρα οι 16 κορυφαίοι όλου του κόσμου. Για τον Γιώργο αυτοί είναι οι πρώτοι του Ολυμπιακοί Αγώνες και, όπως διηγείται, είναι η πιο κρίσιμη στιγμή της καριέρας του.

Η πάλη, πάντως, είναι στο… DNA του, καθώς ο πατέρας του είναι βετεράνος ερασιτέχνης παλαιστής και ο θείος του βετεράνος παλαιστής της Εθνικής Ομάδας και ο προπονητής του. Κάπως έτσι μυήθηκε κι ο ίδιος στην πάλη, με την οποία ασχολείται από 6μιση ετών!

Πλέον όμως… μεγάλωσε και στις 5 Αυγούστου ταξιδεύει για Παρίσι! «Νομίζω είναι όνειρο οποιουδήποτε αθλητή να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες», δηλώνει χαρακτηριστικά. Όποια κι εάν είναι η έκβαση της προσπάθειάς του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και μόνο η συμμετοχή ενός Έλληνα αθλητή σε αυτή την κατηγορία είναι εθνική επιτυχία, ενώ σε κάθε περίπτωση ο ίδιος ο Γιώργος μέσα από την ενασχόλησή του με την πάλη έχει διδαχθεί τις αρετές της πειθαρχίας, του σεβασμού, της επιμονής, του υγιούς ανταγωνισμού, γνωρίζοντας παράλληλα διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες από όλο τον κόσμο.

Πηγή: Ο Χρόνος