Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Έφυγε από τη ζωή ο πρωτοψάλτης του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά», Βασίλης Φωτιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο πρωτοψάλτης του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά», Βασίλης Φωτιάδης
Έφυγε από τη ζωή ο πρωτοψάλτης του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά», Βασίλης Φωτιάδης

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Βασίλης Φωτιάδης προκαλώντας βαθιά θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας καθώς ήταν αγαπητός και ανοιχτός άνθρωπος σε όλες του τις δραστηριότητες. Ο εκλιπών είχε διατελέσει πρόεδρος της Α.Ε. Ποντίων, οδηγώντας την μέχρι την Β εθνική κατηγορία, ενώ ήταν ένθερμος υποστηρικτής των ποντιακών παραδόσεων και ηθών και πρωτοψάλτης του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος Παναγία Σουμελά.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας - Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως "Ο Κυριακίδης" εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Βασίλη Φωτιάδη.

Έφυγε ένας ένθερμος υποστηρικτής των ποντιακών παραδόσεων και ηθών, το «αηδόνι» της Σουμελιώτισσας, ο πρωτοψάλτης του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά». Ο Βασίλης Φωτιάδης υπήρξε ο πρώτος χοροδιδάσκαλος του τμήματος ποντιακών χορών της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας και στενός συνεργάτης της υπεύθυνης του τμήματος, Κρυστάλλης Κωνσταντινίδου. Πάντοτε στεκόταν συμπαραστάτης στις προσπάθειες του σωματείου και της διοίκησης.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.


Συλλυπητήριο μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Βασίλη Φωτιάδη, ο οποίος ταξίδεψε στη γειτονιά των Αγγέλων σήμερα.

Ένας εξαίρετος και δραστήριος συμπατριώτης μας, μέλος της λέσχης μας. Διετέλεσε χοροδιδάσκαλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, με ιδιαίτερα μεγάλη προσφορά στον ποντιακό χώρο και στα πολιτιστικά δρώμενα. Ο γνωστός πρωτοψάλτης της Παναγίας Σουμελά έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του αλλά και σε όλον τον ποντιακό χώρο.

Αγαπημένε φίλε Βασίλη θα σε θυμόμαστε για το μοναδική ποντιακή φωνή σου, τη σύνεση, την καλοσύνη, την αισιοδοξία σου, την αγάπη σου προς όλο τον κόσμο και την δημιουργικότητα σου, μα πάνω από όλα για την ανεπανάληπτη ανθρωπιά σου.

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σας σκεπάσει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, σε έκτακτη συνεδρίαση και σχετικά με το θάνατο του αείμνηστου Βασίλη Φωτιάδη, πρωτοψάλτη της Παναγίας Σουμελά Ημαθίας και σημαντικού παράγοντα του ποντιακού ελληνισμού αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να καταθέσει το ποσό των 300,00€, αντί στεφάνου, υπέρ των σκοπών του Σωματείου.
3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα της Μέριμνας Ποντίων Κυριών.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στις 6.00 μ.μ. από την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Βέροιας. Η σορός θα βρίσκεται στο Ναό από τις 4.00 μ.μ.