Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Ξεκινούν δυναμικά και φέτος οι Πόντιοι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινούν δυναμικά και φέτος οι Πόντιοι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη
Ξεκινούν δυναμικά και φέτος οι Πόντιοι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης έχοντας ως στόχο του την επαφή των ατόμων με τις παραδόσεις, καθώς και τη μεταλαμπάδευση της γνώσης, θα αποτελέσει για όγδοη συνεχή χρονιά κέντρο εκμάθησης Ποντιακής Διαλέκτου. Για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, τα μαθήματα θα διεξαχθούν σε δυο ακαδημαϊκούς κύκλους, ακολουθώντας το ακαδημαϊκό ημερολόγιο, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών και σπουδαστών. Ο χειμερινός κύκλος ξεκινάει στις 14 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 13 Ιανουαρίου.

Οι παραδόσεις των μαθημάτων θα γίνονται από την Αναστασία Μαχαιρίδου, Φιλόλογο, Μ.Α. Γλωσσολόγο, Διαπ. Εκπ/τρια Ποντιακής Διαλέκτου. Τα μαθήματα απευθύνονται αυστηρά σε Φοιτητές/-τριες και Σπουδαστές/-τριες ποντιακής -αλλά και μη- καταγωγής, που φοιτούν σε δημόσια ή ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης της Θεσσαλονίκης. Οι παραδόσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα από τις 20:00 έως τις 21:30 η ώρα, στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, στην οδό Πετροπουλακιδών 3 (Αγίου Δημητρίου με Ιασωνίδου) και η συμμετοχή στο τμήμα είναι δωρεάν. 

Επίσης ο σύλλογος ανακοινώνει την έναρξη του τμήματος εκμάθησης ποντιακών χορών, με υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο την Ευγενία Σακονίδου κι υπεύθυνο τμήματος τον Δημήτριο Παπαϊορδανίδη. Οι πρόβες θα λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 21:00 στο χώρο του Συλλόγου, επί της οδού Πετροπουλακιδών 3 (Αγίου Δημητρίου με Ιασωνίδου).