![]() |
| Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»: Τριήμερο Εκδηλώσεων Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου |
Την μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τίμησε με τρεις εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Μαΐου η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία».
Την Παρασκευή 16 Μαΐου, στο κατάμεστο, πλημμυρισμένο από κόσμο, θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, παρουσιάστηκε από το ποντιακό σωματείο: Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών, το θεατρικό έργο “Ο μπόγος”, του συγγραφέα Δημήτρη Κολιδάκη.
Το Σάββατο 17 Μαΐου, φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο της Γλυφάδας στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας σε μια λιτή εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας η χορωδία της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» μας ταξίδεψε στον Πόντο. Το “σύνθημα” για την φωταγώγηση του Δημαρχείου, το έδωσαν οι μικροί Δημήτρης και Νικόλας Ταϊλαχίδης.
Την Κυριακή 18 Μαΐου, στην Πλατεία Πόντου, την Πλατεία του συλλόγου, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Αντωνίου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας από πολιτικούς, φορείς και συλλόγους.
Αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς Γλυφάδας, Ελληνικού αντί στεφάνου κατέθεσε χρηματικό ποσό στην Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος για να συνδράμει στην αντιμετώπιση της λιμοκτονίας που επιβάλλει το καταδικασμένο από το διεθνές δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθεστώς του Ισραήλ και η ηγεσία του.
«Ένα τεράστιο ευχαριστούμε σε όλους εσάς που στηρίζετε τις δράσεις μας και μας δίνετε δύναμη να συνεχίζουμε τον αγώνα για την διεθνή και ουσιαστική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας Κυριάκος Τιλκερίδης.
Πηγή: Ο Παλμός


