![]() |
Μαγεία Κρητικής και Ποντιακής παράδοσης στο Ναύπλιο |
Μια μοναδική βραδιά γεμάτη Κρητικούς και Ποντιακούς χορούς, παραδοσιακές φορεσιές και συγκίνηση χάρισαν στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ναυπλίου ο Σύλλογος Κρητών Αργολίδας «Ο Μίνωας», ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού «Παναγία Σουμελά», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου και το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού Ναυπλίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουλίου στο «Π» του λιμανιού, στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πολεμικού Ναυτικού και τη συνεργασία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ξεχωριστές στιγμές στο «Π» του λιμανιού
Η βραδιά ξεκίνησε με παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς, συνοδεία ζωντανής μουσικής, προσφέροντας ανεπανάληπτες εικόνες και στιγμές, οι οποίες καταγράφηκαν σε φωτογραφίες και βίντεο που θα μείνουν παρακαταθήκη για τον πολιτισμό της πόλης.
Το κοινό κατέκλυσε το λιμάνι, απολαμβάνοντας τους ρυθμούς και τη λεβεντιά των χορευτών, ενώ το σκηνικό δίπλα στη θάλασσα ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη σχέση του Ναυπλίου με το υγρό στοιχείο και την παράδοση.
Πηγή: Αναγνώστης