![]() |
| Μνημείο Ποντιακής λύρας 3 μέτρων απέκτησε η Διποταμία Καστοριάς |
Με τεράστια επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Διποταμίας για τα αποκαλυπτήρια μιας μοναδικής ποντιακής λύρας, η οποία αγγίζει το επιβλητικό ύψος των 3 μέτρων.
Τα αποκαλυπτήρια του μοναδικού αυτού έργου, που τιμά την ποντιακή παράδοση, πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, καταχειροκροτούμενη από τους παρευρισκόμενους. Η συγκίνηση και η περηφάνια για τις ρίζες του ποντιακού ελληνισμού ήταν διάχυτες καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Αμέσως μετά το επίσημο τελετουργικό, το κέφι «άναψε» με ένα αυθεντικό ποντιακό γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τη διασκέδαση του κόσμου ανέλαβαν ο Γαβρίλος Σιδηρόπουλος και ο Κοσμάς Σαββίδης, ξεσηκώνοντας τους πάντες με τις ερμηνείες και τις μελωδίες τους.
Μια σπουδαία βραδιά για τη Διποταμία, που απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι η παράδοση παραμένει ζωντανή και ενώνει τις γενιές.
Πηγή: Svoura News

