![]() |
| Μισό αιώνα ζωής κλείνει και γιορτάζει ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης |
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026, στις 7:00 μ.μ. ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης θα γιορτάσει το ιωβηλαίο των 50 χρόνων του με αδελφοποίηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης και υποδοχή πολυμελούς αντιπροσωπείας του από την Κατερίνη.
Η επετειακή αυτή εκδήλωση θα αφιερωθεί στη μνήμη του Χρήστου Παπαδόπουλου, θεσμοθετώντας από κοινού ετήσια υποτροφία Μεταπτυχιακών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα Δημιουργικής Γραφής-κατεύθυνση ιστορία και συγγραφή της ποντιακής διαλέκτου.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς θα είναι ο Αλέξης Παρχαρίδης, η Μελίνα Χατζηκαμάνου, ο Γιώργος Ανδρονικίδης και ο Λεωνίδας Λαμπρόπουλος στο τραγούδι, ο Φίλιππος Κεσαπίδης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Κυριάκος Λαμπρόπουλος στη λύρα, ο Παύλος Μαυρίδης στο κλαρίνο, ο Δημήμητρης Παπαδόπουλος και ο Κριστιάν Γιαλαμάς στο αγγείο, ο Δημήτρης Καρτάλης στα κρουστά και ο Γιώργος Κισκορίδης στα πλήκτρα.
