Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026

Οι «Αργοναύτες» παρουσίασαν το Ποντιακό θέατρο στην Ακρινή Κοζάνης

Οι «Αργοναύτες» παρουσίασαν το Ποντιακό θέατρο στην Ακρινή Κοζάνης
Οι «Αργοναύτες» παρουσίασαν το Ποντιακό θέατρο στην Ακρινή Κοζάνης

Η θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς παρουσίασε το έργο «Χωρίς εσέν κι’ γίνουμαι, χωρίς εσέν κ’ ευτάγω» του Δημήτρη Νικοπολιτίδη, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Δαμιανίδη.
Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2026, η θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» βρέθηκε στην Ακρινή Κοζάνης, όπου παρουσίασε στον Πολυχώρο Ακρινής τη θεατρική παράσταση «Χωρίς εσέν κι’ γίνουμαι, χωρίς εσέν κ’ ευτάγω» του Δημήτρη Νικοπολιτίδη, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Ακρινής.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο κλίμα, με το κοινό να ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό και γέλιο στις κωμικές στιγμές του έργου. Η θερμή υποδοχή κορυφώθηκε στο τέλος με ένα παρατεταμένο και εγκάρδιο χειροκρότημα προς τους συντελεστές, επιβεβαιώνοντας την όμορφη επικοινωνία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στη θεατρική ομάδα και τους θεατές.

Οι «Αργοναύτες» παρουσίασαν το Ποντιακό θέατρο στην Ακρινή Κοζάνης

Τη σκηνοθεσία της παράστασης ανέλαβε ο Παναγιώτης Δαμιανίδης, ενώ επί σκηνής εμφανίστηκαν, κατά σειρά εμφάνισης, οι: Παναγιώτης Δαμιανίδης, Γιάννης Ζουγγουρίδης, Αθανάσιος Λαβασάς, Αντωνία Ζαϊκού, Σοφία Παναγιωτίδου, Μιχάλης Σουλαμίδης, Αιμίλιος Σαββίδης, Μεταμόρφη Καλεντερίδου, Αθηνά Τσαλουχίδου, Μαίρη Αντωνιάδου, Κώστας Μαστορίδης, Κώστας Παυλίδης, Δέσποινα Κουσίδου, Ρένα Μιχαηλίδου και Παρθένα Απατσίδου.

Η παρουσία των «Αργοναυτών» στην Ακρινή αποτέλεσε ακόμη μία όμορφη ευκαιρία ανάδειξης του ποντιακού θεάτρου και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τέτοιες συναντήσεις αποδεικνύουν τη δύναμη του πολιτισμού να φέρνει τους ανθρώπους κοντά, μέσα από τη γλώσσα, το γέλιο και την κοινή αγάπη για την παράδοση.

Η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Ακρινής για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, καθώς και όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της παράστασης.