Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Πόντιοι κατά κυβέρνησης για «ρατσισμό και διαχρονικό εμπαιγμό»

«Η ανεπάρκεια της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος συνέβαλε και συμβάλλει στα δεινά του Ελληνισμού στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, με συνέπεια τη φυγή του ελληνικού πληθυσμού από τις ιστορικές του εστίες και την εγκατάστασή του στον ελλαδικό χώρο υπό συνθήκες νεοπροσφύγων».

Αυτό υποστηρίζει ο επίτιμος πρόεδρος του Παμποντιακού Συλλόγου «Αργώ» και δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας Χριστόφορος Σοφιανίδης.

Μάλιστα ο κ. Σοφιανίδης, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του Κέντρου Στήριξης Ποντιακού Ελληνισμού, καταλογίζει στο ελληνικό κράτος και την κυβέρνηση «κρατικό ρατσισμό, διαχρονικό εμπαιγμό και βασανισμό» σε βάρος των οικογενειών που επαναπατρίζονται, με κύριο πρόβλημα την απόδοση της ιθαγένειας.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «χιλιάδες άνθρωποι δοκιμάζονται από τις ρατσιστικές και χλευαστικές συμπεριφορές στις δημόσιες υπηρεσίες, από τα τερτίπια και τις κωλυσιεργίες (για την απόδοση της ιθαγένειας), που αγγίζουν σε πολλές περιπτώσεις την πενταετία».

Η «Αργώ» εκτιμά ότι με την ανάληψη της προεδρίας του ΟΑΣΕ από την Ελλάδα για το 2009, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με τη Ρωσία, μπορεί να διασφαλίσει την πρόοδο του εκεί Ελληνισμού, ώστε να σταματήσει το κύμα νεοπροσφύγων και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η παρουσία της Ελλάδος στην περιοχή.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/03/2009