Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Το Γραφείο Ποντιακού Ελληνισμού επαναλειτουργεί η ΠΑΕ Απόλλων

Το Γραφείο Ποντιακού Ελληνισμού επαναλειτουργεί η ΠΑΕ Απόλλων
Το Γραφείο Ποντιακού Ελληνισμού επαναλειτουργεί η ΠΑΕ Απόλλων

Στην επαναλειτουργία του Γραφείου Ποντιακού Ελληνισμού προχώρησε η ΠΑΕ Απόλλων, όπως άλλωστε εδώ και καιρό έχει αναφέρει στο ρεπορτάζ του το «Μ», με επικεφαλής τον λυράρη Δημήτρη Ξενιτόπουλο. Η διοίκηση των «κοκκινόμαυρων» είχε προαναγγείλει κινήσεις που θα είχαν σχέση με το ποντιακό στοιχείο και αυτές έχουν να κάνουν τόσο με την έναρξη του εν λόγω γραφείου, όσο και με τη συμμετοχή των παλαιμάχων σε φιλικό τουρνουά προσφυγικών ομάδων.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις της ΠΑΕ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε. Απόλλων 1926 αποφάσισε την επαναλειτουργία του Γραφείου Ποντιακού Ελληνισμού της Π.Α.Ε. όπου επικεφαλής θα είναι ο Πόντιος λυράρης κ. Ξενιτόπουλος Δημήτρης. Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν ονόματα Ποντίων που θα πλαισιώσουν το συγκεκριμένο γραφείο καθώς και επίσης η συμφωνία με ραδιόφωνα της πόλης όπου θα γίνονται εκπομπές τις οποίες την παραγωγή θα έχει αποκλειστικά η Π.Α.Ε. Απόλλων 1926. Η ποδοσφαιρική ομάδα του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα θα συμμετάσχει στο "Συναπάντεμα" προσφυγικών ομάδων που διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Σουρμένων την Πέμπτη 24 Απριλίου στο Δήμο Ελληνικού στην Αττική, στο πλαίσιο των πενθήμερων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί εδώ και αρκετές δεκαετίες. Στο "Συναπάντεμα" θα συμμετέχουν επίσης οι ομάδες παλαιμάχων του Πανιωνίου, του Απόλλωνα Σμύρνης, της Α.Ε.Κ. και της τοπικής ομάδας των Σουρμένων. Την αποστολή στην Αθήνα θα συνοδέψει το μέλος της Π.Α.Ε. Απόλλων 1926 κ. Κώστας Ζώης».

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, η ΠΑΕ Απόλλων θα συμμετάσχει στις 11 Μαϊου στην ετήσια αιμοδοσία της Π.Ο.Ε. σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς και την Π.Α.Ε. Απόλλων 1926, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς στην πλατεία του Δημαρχείου.

Σχετικά θέματα: