Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

Ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης
Ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

Η γενική συνέλευση των μελών της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, το προσεχές Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου, και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου με τριετή θητεία, αποτελούν κομβικό σταθμό στη σύγχρονη ιστορία της.

Είναι ανάγκη να ανοίξει ένας καινούργιος κύκλος στη ζωή του σωματείου μας. Με ανανεωμένους στόχους, προσανατολισμένους στις σύγχρονες συνθήκες, με εύρυθμη εσωτερική λειτουργία, αλλά και με εξωστρεφείς δράσεις που θα επιβεβαιώνουν την ιστορική πρωτοπορία και τη μητροπολιτική θέση της Ευξείνου Λέσχης στον ποντιακό χώρο.

Το διακύβευμα των αρχαιρεσιών δεν είναι η εναλλαγή στις διοικητικές θέσεις. Αυτό που θα κριθεί είναι αν η Εύξεινος Λέσχη θα καθηλωθεί σε στασιμότητα και ακινησία ή θα επαναδιατάξει τις δυνάμεις της, ώστε να πορευθεί σε ένα μέλλον δημιουργικό και να «ανοίξει τα φτερά της» για μία νέα, ελπιδοφόρα πορεία. Με ομόθυμη συστράτευση όλων των ενεργών μελών της και με παράλληλη προσέλκυση νέων μελών, με κοινό για όλους κριτήριο την αγάπη για την Εύξεινο Λέσχη, τον σεβασμό στην ιστορία και στις παραδόσεις της και τη διαρκή φροντίδα για το μέλλον της.

Η ανανέωση προσώπων, ιδεών, δράσεων αποτελεί υπαρξιακή αναγκαιότητα. Όμως, για να είναι ομαλή, ασφαλής και αποτελεσματική η μετάβαση από τον κύκλο που κλείνει σε αυτόν που πρέπει να ανοίξει, απαιτείται και το κατάλληλο διοικητικό σχήμα. Με τη συμμετοχή και προσώπων που θα συνεισφέρουν τη γνώση, την εμπειρία και τη σωφροσύνη τους, αλλά κυρίως νέων που θα προσφέρουν το πνεύμα της ανανέωσης, τον νεανικό ενθουσιασμό, την επιστημονική συγκρότηση, την τόλμη, την αξιοποίηση των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας και διάχυσης της ενημέρωσης.

Έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με όραμα και διάθεση για συλλογική εργασία και προσφορά, θέτουμε το διοικητικό μας «σχήμα» στην ετυμηγορία των μελών της

Ευξείνου Λέσχης, προσβλέποντας στην αντικειμενική και αξιοκρατική κρίση τους.

1. Λυσαρίδης Γιώργος, συντ. εκπαιδευτικός, πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, Υποψήφιος Πρόεδρος Δ.Σ.
2. Αποστολίδης Κώστας, επίτ. δικηγόρος, τ. Πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης
3. Αραβοπούλου Σοφία, δικηγόρος
4. Καλογερίδου Ουρανία (Ράνια), Δρ Φιλοσοφίας, εκπαιδευτικός
5. Κοτανίδης Νίκος, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, φοιτητής Νομικής ΑΠΘ
6. Κυριακίδης Θεοδόσης, πτυχιούχος Θεολογίας ΑΠΘ, Δρ Ιστορίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
7. Μεντεσίδου Ανατολή, δικηγόρος, υποψ. Διδάκτωρ Νομικής ΑΠΘ
8. Παυλίδου Πολυξένη (Ξένια), αρχιτέκτων-μηχανικός
9. Πετανίδης Χρήστος, αντιστράτηγος ΠΣ ε.α.
10. Τσακαλίδης Παύλος, Δρ Μουσικής, συνθέτης, μαέστρος
11. Χατζηκυριακίδης Κυριάκος, Δρ Ιστορίας ΑΠΘ

Σχετικά θέματα