Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΕΠΟΝΑ: Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές της Συμφωνίας των Πρεσπών - Ο αγώνας συνεχίζεται

ΕΠΟΝΑ: Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές της Συμφωνίας των Πρεσπών - Ο αγώνας συνεχίζεται
ΕΠΟΝΑ: Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές της Συμφωνίας των Πρεσπών - Ο αγώνας συνεχίζεται

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της, εξέδωσε ψήφισμα κατά των Βουλευτών που ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και εκείνων που με τη στάση τους συνετέλεσαν στην υπερψήφιση και την κύρωσή της.

Στο ψήφισμα της αναφέρει σχετικά:

Επειδή, η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνισμού, αδιαπραγμάτευτο κομμάτι του οποίου είναι η Μακεδονία, εμπεριέχεται στους καταστατικούς μας σκοπούς ως πολιτιστικού συλλόγου,

Επειδή, η Μακεδονία δεν είναι απλά ένα όνομα, είναι κοιτίδα Ελληνισμού, είναι Ιστορία, είναι η ψυχή μας,

Επειδή, η Συμφωνία των Πρεσπών νομιμοποιεί τη μεγαλύτερη απάτη εναντίον της πατρίδας μας αλλά και της Ιστορίας,

Επειδή, γνωρίζουμε ότι η Συμφωνία καθ’ αυτή κανένα τετελεσμένο δεν παράγει, από τη στιγμή που ο λαός δεν ρωτήθηκε, δεν την αποδέχεται και αγωνίζεται για την ανατροπή της. Η δε υπερψήφισή της από κυβέρνηση μειοψηφίας και κάποιους ετερόκλητους, πλην πρόθυμους βουλευτές, δεν εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού,

Επειδή, έχουμε τοποθετηθεί δημόσια με σχετικό δελτίο τύπου (Περί Συμφωνίας Πρεσπών) για τους λόγους για τους οποίους είμαστε αντίθετοι στη Συμφωνία των Πρεσπών,

Επειδή, ειδικότερα απευθυνθήκαμε προς τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, προ των κρίσιμων ψηφοφοριών, ζητώντας τους να πράξουν το πρέπον για τον Ελληνισμό και την Ιστορία, εφιστώντας τους ταυτόχρονα την προσοχή για τις συνέπειες της έμπρακτης ή σιωπηρής συναίνεσής τους,

Για τους λόγους αυτούς:

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής,

Κηρύσσει ανεπιθύμητους στις εκδηλώσεις της στο διηνεκές, τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του Προσυμφώνου των Πρεσπών, αλλά και όσους στήριξαν την ψήφιση και κύρωσή του, παντοιοτρόπως.

Δεν αναγνωρίζει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για την γείτονα χώρα με την προσωρινή ονομασία Π.Γ.Δ.Μ. ούτε κανέναν από τους επιμέρους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Καλεί τους αιρετούς άρχοντες σε όλα τα επίπεδα (αυτοδιοικητικοί-περιφερειακοί εκπρόσωποι, Βουλευτές & Ευρωβουλευτές) που τάχθηκαν και τάσσονται εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενόψει και των επικείμενων εκλογικών διαδικασιών, να προβούν σε απερίφραστες τοποθετήσεις και απτές δεσμεύσεις για την ανατροπή της.

Ειδικότερα, καλούμε: α) όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς να κοινοποιήσουν προς τον ελληνικό λαό τις πρωτοβουλίες που θα λάβουν στην περιοχή τους προκειμένου να μην εφαρμοστεί η Συμφωνία στηρίζοντας την ανατροπή της β) τους Ευρωβουλευτές, πώς θα συνδράμουν τον αγώνα ακύρωσης της συμφωνίας, ενώπιον των θεσμικών ευρωπαϊκών οργάνων και τέλος γ) τους υποψήφιους βουλευτές να απαιτήσουν από τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής τους ομάδας και την επόμενη κυβέρνηση την άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος μετά τις εκλογές και την ένταξη της εν λόγω θέσης στις προγραμματικές δηλώσεις των πολιτικών φορέων προκειμένου να εκφρασθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο η θέση του ελληνικού λαού, η οποία ήδη διατρανώθηκε με την πραγματοποίηση άνω των 100 συλλαλητηρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά.

Κλείνοντας, επαναλαμβάνουμε ότι η Ιστορία έχει αποδείξει πως δεν υπάρχουν ιστορικά ανώφελα. Ο Ελληνισμός δεν αποδέχεται την καταπάτηση της Ιστορίας και θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τίποτα δεν έχει τελειώσει και όσοι μιλούν για τετελεσμένα καλό είναι να προσέχουν. Όσο δεν έχει ολοκληρωθεί η η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ από τις 29 χώρες-μέλη, δεν ενεργοποιούνται οι συνταγματικές αλλαγές των Σκοπίων και επομένως ούτε η Συμφωνία. Κατά συνέπεια, καλούμε και την αντιπολίτευση να μην θεωρεί το θέμα λήξαν, εκμεταλλευόμενη απλώς τις αρνητικές συνέπειες για πολιτικούς λόγους, αλλά να αξιοποιήσει τον χρόνο που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της ένταξης και να ακυρώσει τη Συμφωνία.

Επειδή, ως Έλληνες του Ευξείνου Πόντου έχουμε ξαναβιώσει την απώλεια της πατρίδας, ως συνέπεια της Γενοκτονίας, και δεν θα ανεχθούμε άλλες πράξεις βαρβαρότητας, ούτε άλλες αλησμόνητες πατρίδες για τον Ελληνισμό!

Έτσι, ειδικά φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού– και η Ελληνική Πολιτεία, αντί να πρωτοστατεί στην αναγνώριση άλλων γενοκτονιών, δίνοντας το παράδειγμα στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει τον Ελληνισμό (π.χ. με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ασσυρίων που έγινε στο ίδιο πλαίσιο με αυτή των Ελλήνων και Αρμενίων, της Γενοκτονίας των Ρομά από το ναζιστικό καθεστώς, των Χερέρο και Νάμα από τους Γερμανούς), αυτή βουλιάζει στην αδιαφορία και επιβάλει τη λήθη, αφού όχι μόνο δεν λαμβάνει καμία πρωτοβουλία όπως οι ανωτέρω, αλλά πολεμά την Ιστορία και πληγώνει τον Ελληνισμό, τόσο με την εκχώρηση της Μακεδονίας αλλά και με την άρνηση της Γενοκτονίας. Άλλωστε, δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν, ο Υπουργός Παιδείας αυτής της Κυβέρνησης αρνήθηκε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και παρά την απαράδεκτη δήλωσή του, διατήρησε στη θέση του για αρκετό χρόνο, ενώ ακόμα παραμένει βουλευτής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ! Τούτο βέβαια παραμένει απόλυτα απαράδεκτο, καθώς στην γενοκτονία βλέπουμε την βαρβαρότητα, στην άρνησή της, όμως, αντιλαμβανόμαστε την φρίκη της.

Κατόπιν τούτων, θυμίζουμε στους Βουλευτές, οι οποίοι συνέδεσαν τα ονόματά τους με την ψηφοφορία της 25ης Ιανουαρίου 2019 και την εκχώρηση της Μακεδονίας, ότι αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε.