Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Πόντιοι της Αμερικής τιμούν τα θύματα της Γενοκτονίας και της Μικρασιατικής Καταστροφής

Οι Πόντιοι της Αμερικής τιμούν τα θύματα της Γενοκτονίας και της Μικρασιατικής Καταστροφής
Οι Πόντιοι της Αμερικής τιμούν τα θύματα της Γενοκτονίας και της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά επ’ ευκαιρία της επετείου των τρομοκρατικών κτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 κατά των ΗΠΑ προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του, να συμμετέχουν στην εκδήλωση για να τιμήσουν την μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους αλλά και όσων θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος κατά τη διάρκεια αυτών των συνταρακτικών γεγονότων στην ιστορία της Αμερικής.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν επίσης οι μνήμες:
• Των γονιών και παππούδων μας που έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα της ηρωικής Επτάκωμης Σάντας το Σεπτέμβριο του 1921.
• Των γονιών και παππούδων μας που εκτελέσθηκαν από τα «Δικαστήρια Ανεξαρτησίας» στην Αμάσεια του Πόντου το Σεπτέμβριο του 1921.
• Των θυμάτων της ολέθριας Μικρασιατικής Καταστροφής το Σεπτέμβριο του 1922.
• Των θυμάτων του πογκρόμ της Πόλης το Σεπτέμβριο του 1955.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 στη Μονή και Πολιτιστικό Κέντρο της Παναγίας Σουμελά στη διεύθυνση 253 Marshall Hill Road, West Milford NJ 07480, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
- 6:00 μ.μ. Εσπερινός.
- 7:45 μ.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση στεφάνου.
- 8:15 μ.μ. Χαιρετισμοί επισήμων, ομιλίες και παρουσιάσεις από το Phos Council.

Όλα τα εγκλήματα, από την εποχή των φρικαλέων και απάνθρωπων εξοντώσεων, πορειών θανάτου και εθνικών εκκαθαρίσεων του Κεμάλ Ατατούρκ, των ομοϊδεατών και οπαδών του μέχρι τα τρομοκρατικά κτυπήματα μίσους της Αλ Κάϊντα, διαπράχτηκαν από χέρια οπλισμένων με φανατισμό και στράφηκαν κατά αθώων, στράφηκαν κατά της ανθρωπότητας.