Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Γιορτή κερασιού στο Ροδοχώρι

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το διήμερο της περασμένης Παρασκευής και Σαββάτου 11ης και 12ης Ιουλίου η γιορτή κερασιού, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου « Κομνηνοί» στην πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος της Νάουσας.

Στους εκατοντάδες επισκέπτες που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις μοιράστηκαν δωρεάν κεράσια και παραδοσιακά ποντιακά φαγητά, όπως νοστιμότατο χαβίτσι.

Παράλληλα λειτούργησε το λαογραφικό μουσείο του συλλόγου, ενώ υπήρξε και έκθεση ζωγραφικής από την ζωγράφο κ. Ανδρονικίδου, η οποία κατάγεται από το Ροδοχώρι.

Στο αποκορύφωμα του γλεντιού βοήθησε, τι άλλο, ο κεμεντζές και το παραδοσιακό ποντιακό τραγούδι που ξεσήκωσε αυτούς που συμμετείχαν στο γλέντι.

Το βράδυ της Παρασκευής παραβρέθηκαν ο νομάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης και ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός, ενώ το βράδυ του Σαββάτου οι άνδρες χορευτές του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού ερμήνευσαν, καταχειροκροτούμενοι από τους εκατοντάδες θεατές, το δρώμενο των « μωμόγερων», συνοδευόμενοι από την λύρα του μοναδικού Χαράλαμπου Σιαμίδη.