Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Τη 68η επέτειο του «ΌΧΙ» τίμησε με εκδηλώσεις της η Νομαρχία Τρικάλων. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων.

Το Δ.Σ. του συλλόγου παραβρέθηκε στη πρωινή δοξολογία που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο, στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου. Παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης και του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σωτήριο Χατζηγάκη. Το λάβαρο του συλλόγου με έμβλημα το μονοκέφαλο αετό των Κομνηνών ήταν παρών καθ όλη τη διάρκεια της δοξολογίας συνδέοντας το χθες με σήμερα, το παρελθόν που έφτασε στο παρών μέσα από το ιδιαίτερο εκείνο κομμάτι του ελληνισμού, του Ποντιακού, που κράτησε και διατήρησε αλώβητες μνήμες αιώνων. Τα νέα μέλη του συλλόγου, επιλέχθηκαν να συνοδέψουν και να κρατήσουν το λάβαρο συμβολίζοντας το μέλλον που έρχεται μέσα από τη νέα γενιά, που με τη σειρά της αναλαμβάνει να κρατήσει, να διασώσει και να μεταλαμπαδεύσει την ιστορία, τις μνήμες και την πολιτιστική μας παράδοση.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον αντιπρόεδρο του συλλόγου, κ. Αναστάσιο Αβραμίδη στο μνημείο της Σ.Μ.Υ. Τρικάλων.

Την παρέλαση των συλλόγων - φορέων της παράδοσης άνοιξε η Εύξεινος Λέσχη με τη συνοδεία νταουλιού και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο των Τρικάλων που πλέον αναγνωρίζει σε αυτήν ένα μικρό μεν πληθυσμιακά αλλά πολύ δυναμικό σε παρουσία και κοινωνική δράση, κομμάτι του.





Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τρίκαλα
Τ.Κ. 42100
Τηλ. & Fax: 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr
pontiakostrikalon@yahoo.gr