Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων

Νότιας Ελλάδος και Νήσων

Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας

Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα 106 83

Τηλ. 2105231966 Fax: 2105221950

info@psomiadion.gr


Αρ. πρωτ. 4

Αθήνα 07.11.2008

Προς: Τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Σ.Ε.Ν.
Κοιν.: Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.

Θέμα: Απάντηση στην επιστολή του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Π.Ο.Ε. σχετικά με το 4ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε τη βαθιά δυσαρέσκειά μας απέναντι στην πράξη του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Π.Ο.Ε, κ. Κωτίδη Χαράλαμπου, να συντάξει και αποστείλει επιστολή, σχετικά με τη διοργάνωση του 4ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 18/10/2008.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωτίδης στην εν λόγω επιστολή, κάνει λόγο για σκόπιμη απουσία εκφοράς λόγου της νεολαίας στο φεστιβάλ, επικρίνοντας τους διοργανωτές αυτού, δηλ. το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων.

Έχοντας την πεποίθηση πως τα ιδιαιτέρως επικριτικά σχόλια του κ. Κωτίδη, αφορούν κι εμάς, τη νεολαία που πλαισιώνει το Σ.Πο.Σ. Νότιας Ελλάδος και Νήσων, και αφού διαβάστηκε το περιεχόμενο της επιστολής αυτής στο τελευταίο μας διοικητικό συμβούλιο στις 4/11/2008, παρουσία σύσσωμου του σώματος, αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία να διατυπώσουμε κάποια ερωτήματα, με την ελπίδα αυτά να απαντηθούν.

Εν προκειμένω, ο κ. Κωτίδης χαρακτηρίζει την απουσία εκφοράς λόγου από τη νεολαία στο φεστιβάλ, σαν μία πολιτική απόφαση, υποκινούμενη από εξωθεσμικά κέντρα λήψης αποφάσεων, χωρίς ωστόσο να μας αναφέρει ούτε ποια είναι αυτά, ούτε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτά.

Κατόπιν, ο κ. Κωτίδης κάνει λόγο για ένα άλλο πολιτικό σχέδιο, το οποίο οδήγησε στη δημιουργία πρόωρης περιφερειακής επιτροπής νεολαίας, σε μια προσπάθεια ποδηγέτησης και μεθοδευμένης καθοδήγησης αυτής. Και πάλι, θα μας διευκόλυνε κατά πολύ, εάν ονομάτιζε αυτούς που επινόησαν το συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο, έτσι ώστε να απέτρεπε μια μελλοντική αποσταθεροποίηση από την οποία κινδυνεύουμε, σύμφωνα πάντοτε με τον ίδιο.

Τέλος, θα θέλαμε να μας απαντήσει στο ερώτημα, εάν το έλλειμμα δημοκρατίας και αυτού του είδους τα νοσηρά φαινόμενα που επικαλείται, μπορούν να αποτραπούν με πράξεις όπως η δική του, δηλ. αποστέλλοντας επικριτικές επιστολές, που υποβαθμίζουν και σπιλώνουν το έργο ενός μέρους του συνόλου, το οποίο και ο ίδιος υπηρετεί.

Εάν και εφόσον δεν θα υπάρξει απάντηση η οποία πιθανόν να βοηθήσει το χώρο προβληματίζοντας τους υγιώς σκεπτόμενους συμπατριώτες μας, θα θεωρεί εκ μέρους μας ως μία υστερική τοποθέτηση ενός, δυστυχώς, ημιμαθή εκπροσώπου της νεολαίας μας.

Με εκτίμηση

Για την Π.Ε.Ν.

Η Γεν. Γραμματέας
Μπακιρλή Εριφύλη

Ο Συντονιστής
Αβραμίδης Ηλίας