Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Ο ετήσιος χορός του Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης

Μεγαλειώδη και άνευ προηγουμένου επιτυχία σημείωσε ο μεγάλος ετήσιος χορός του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», το περασμένο Σάββατο στο οικ. κέντρο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ».

Κοσμοσυρροή, ατέλειωτο κέφι, χορός και τραγούδι μέχρι πρωίας, συνέθεσαν μια ανεπανάληπτη βραδιά, που πλαισιώθηκε θαυμάσια από τέσσερα χορευτικά τμήματα, με εξήντα και πλέον χορευτές και χορεύτριες, που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου.

Ξεχωριστή στιγμή απετέλεσε η βράβευση του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης για το Α βραβείο που απέσπασε σε διεθνές φεστιβάλ χορού και έκφρασης και για την αφοσίωσή του, πέρα από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα, στις παραδόσεις και την ιστορία μας. Τιμήθηκαν επίσης οι μαθητές του τμήματος εκμάθησης λύρας Τσενεκίδης Χρήστος και Μωυσίδης Γιάννης καθώς και οι χορεύτριες Οικονόμου Ελισάβετ και Οικονόμου Σταυρούλα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του νομού μας κ.κ. Καρπούζας και Αμοιρίδης, εκπρόσωποι των βουλευτών Κωνσταντόπουλου και Κουκοδήμου, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δήμου Κατερίνης και δεκάδων πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών φορέων του τόπου μας.

Το διοικητικό συμβούλιο της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» ευχαριστεί θερμά το σύνολο των Μ.Μ.Ε. για την υποστήριξή τους καθώς και το πλήθος των μελών και των φίλων για τη συγκινητική τους παρουσία. Ιδιαίτερα ευχαριστεί το μεγάλο χορηγό κ. Σατσίδη Γιώτη, επιχειρηματία, για την ουσιαστική του συμβολή στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Συγχαίρει τους χοροδιδασκάλους Αθηνά Αετοπούλου, Δημήτρη Δημόπουλο και Κυριάκο Ορφανίδη, το δάσκαλο εκμάθησης λύρας Βαγγέλη Αναστασιάδη, το χοράρχη Γιάννη Τοπαλίδη και τους μουσικούς Δημήτρη Αμπερίδη, Κώστα Κασιμίδη και Γιώργο Φωτιάδη για το ουσιαστικό και ποιοτικό έργο που παράγουν στα τμήματα του συλλόγου.

Τέλος, εύχεται σε όλους χρόνια πολλά, ειρηνική και δημιουργική χρονιά!