Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Βραβεύσεις και ευχές στην κοπή πίτας του συλλόγου Ποντίων γυναικών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Γυναικών Θρυλορίου όπως κάθε χρόνο έκοψε κι φέτος την βασιλόπιτα μέσα σένα κλίμα αγάπης και αλληλεγγύης των μελών και των φίλων του συλλόγου.

Η δραστήρια πρόεδρος Αγαθή Αμαξοπούλου ευχήθηκε για τον καινούργιο χρόνο και εκ μέρους του Δ.Σ. ειρήνη σε όλο τον κόσμο, υγεία, ευτυχία, περισσότερο πολιτισμό και αγάπη. Η προετοιμασία της γιορτής ήταν άψογη μέχρι την τελευταία λεπτομέρειά της. Με την κοπή της βασιλόπιτας συγχρόνως γιορτάστηκε και η μέρα των γραμμάτων που ήταν αφιερωμένη στην βράβευση δύο κοριτσιών του συλλόγου που πέρασαν στο πανεπιστήμιο. Ήταν η Μαριλένα Βασιλειάδου, που εισήχθη στο τμήμα φιλολογίας Κομοτηνής και η Μαρία Λουλέ, που εισήχθη Πολυτεχνείο Πάτρας και στο τμήμα περιβάλλοντος. Τα βραβεία επέδωσαν οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης που τίμησαν την κοπή της πίτας Γιώργος Ναβροζίδης, Νίκος Τσαλικίδης και Γιάννης Τσαβδαρτζής που ευχήθηκαν και στα μέλη του συλλόγου για τη νέα χρονιά που διανύουμε. Κατά την κοπή της πίττας που είχε δύο χρυσά φλουριά τυχερές αναδείχθηκαν η Αρετή Πανοπούλου (η πρώτη γυναίκα επιστήμονας του χωριού, που είναι δασκάλα) και η Ελένη Τσούλφα. Οι νέες φοιτήτριες τιμήθηκαν με αναμνηστικό βραβείο σε πάπυρο και πλακέτα.

Η επιτυχία ήταν και αυτή την φορά προδιαγεγραμμένη, αφού στο κάλεσμα συμμετείχε και ανταποκρίθηκε όλο το χωριό που γλέντησε και χόρεψε μέχρι το πρωί. Όπως αναφέρθηκε και φέτος ο σύλλογος με τις γυναίκες πρόθυμες θα πρωτοστατήσει στις εκδηλώσεις παράδοσης πολιτισμού που με πολύ όρεξη διοργανώνει.

Εφημερίδα "Χρόνος": 16-01-2009