Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Μήνυμα του Νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή για την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελλήνων του Πόντου

Ο διαρκής αγώνας των Ποντίων για την αναγνώριση της γενοκτονίας τους, μετεξελίχθηκε σε πανελλήνια προσπάθεια για την ιστορική δικαίωση όλου του Ελληνισμού και ταυτίζεται με το παγκόσμιο κίνημα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να θέσει ως προϋπόθεση της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και η πρόσφατη αναγνώριση της γενοκτονίας από την Βουλή της Κάτω Αυστραλίας, δίνουν νέα τεράστια ώθηση στην διεκδίκηση για παγκόσμια δικαίωση.

Η παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης της Αυστραλίας ως κεντρικού ομιλητή στην διαδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος την Τρίτη 19 Μαΐου 2009 στην Θεσσαλονίκη, σηματοδοτεί την απόφαση πολλών κρατών να μην ανέχονται την βαρβαρότητα και τον ρατσισμό. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια του οργανωμένου ποντιακού χώρου σε Ελληνικό και Διεθνές επίπεδο, εκφράζοντας το δίκαιο αίσθημα των πολιτών του Νομού μας.

Χαιρετίζω τους αγώνες των Ποντίων και όλων των Ελλήνων συμπατριωτών μας για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Είμαι σίγουρος πως θα δικαιωθούν.