Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Μήνυμα Προέδρου ΣΑΕ για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Η 19η Μαΐου, που έχει καθιερωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αποτελεί άλλη μία ευκαιρία να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών και να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στο αίτημα του Ποντιακού Ελληνισμού για τη διεθνή αναγνώριση της.

Αποτίουμε φόρο τιμής και στο δυναμικό αυτό κομμάτι του ελληνισμού που εκδιώχθηκε από τα πάτρια εδάφη και που με σθένος κατάφερε να επουλώσει τις πληγές. Παρ΄ όλες τις αντιξοότητες, ο Ποντιακός Ελληνισμός κράτησε άσβεστη τη φλόγα της ιστορικής μνήμης και την μεταλαμπαδεύει στις νεώτερες γενιές.

Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων και καταβάλλει προσπάθειες για την διεθνοποίησή της, σε συνεργασία με τις Ποντιακές Οργανώσεις της Ομογένειας σε όλο τον κόσμο. Στηρίζει επίσης το αίτημα των Ομοσπονδιών Ποντίων της Διασποράς για την ίδρυση Εδρών Ποντιακών Μελετών, όπου θα εκπονούνται μεταπτυχιακές εργασίες σε θέματα της Ιστορίας του Πόντου.

Ο Απανταχού Ελληνισμός, το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού δεν ξεχνά και θα είναι πάντα το βήμα, απ’ όπου η φωνή των Ποντίων θα ακούγεται, με σθένος και ευθύνη.

Στέφανος Π. Ταμβάκης
Πρόεδρος