Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ


«Ανέβζηγος Αροθυμία» από την «Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων»

Αυτό το Σάββατο, 9 Μάιου 2009, η Ανέβζηγος αροθυμία έχει αφιέρωμα στην γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μέσα από διπλωματικά έγγραφα και μαρτυρίες συμμάχων των Τούρκων αλλά και επιζώντων των μαζικών εγκλημάτων τους.

Καλεσμένος της Λένας Σαββίδου ο καθηγητής Μαθηματικών του πανεπιστημίου της Λυών, κύριος Νικόλαος Λυγερός, ο οποίος θα αναφερθεί στην στρατηγική ανάλυση των γενοκτονιών.

Ο κύριος Λυγερός είναι επισκέπτης καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης όπου διδάσκει θεωρία ομάδων και ιστορία και φιλοσοφία των μαθηματικών καθώς και επισκέπτης καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διδάσκει επιστημολογία, βιοηθική και κυβερνητική. Στην Ελλάδα είναι καθηγητής στη Σχολής Εθνικής Ασφάλειας και στην Αστυνομική Ακαδημία ενώ στην Κύπρο κατέχει θέση στρατηγικού συμβούλου. Είναι μεταφραστής -διερμηνέας στα γαλλικά δικαστήρια, έχει εκδώσει λογοτεχνικά βιβλία και ποιητικές συλλογές ενώ γράφει και σκηνοθετεί θεατρικές παραστάσεις. Έχει ιδρύσει το Ίδρυμα "Αλτρουισμός στην Κύπρο", που προωθεί τις μαζικές προσφυγές κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την οργάνωση "The Pi Society" στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ’ έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο, ενώ ο ίδιος κατέχει έναν από τους υψηλότερους- παγκοσμίως- δείκτες ευφυΐας στην κλίμακα Stanford-Binet, με 189 βαθμούς.

«Ανέβζηγος Αροθυμία»

Ένα ταξίδι ανατολικά στο χώρο και στο χρόνο μέσα από την μουσική, την ιστορία και την παράδοση. Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε μιαν άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας. Πατρίδες από καιρό σβησμένες από τους χάρτες αλλά τόσο ζωντανές μέσα στις καρδιές μας. Γιατί και οι πατρίδες όμοια με τους ανθρώπους, πεθαίνουν όταν αρχίζουμε να τις ξεχνάμε…

Το ταξίδι μας ξεκινά κάθε Σάββατο στις 12.00 από το Ράδιο Πρωινός στους 105,3 Fm.

Μια συνεργασία του Ράδιο Πρωινός και της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών ν. Τρικάλων.

Υπεύθυνοι εκπομπής: Λένα Σαββίδου-Αχιλλέας Λέρας
Ομάδα Ανέβζηγου αροθυμίας: Σαββουλίδης Λευτέρης, Παπαδοπούλου Νόπη, Τεκίδου Κατερίνα, Μπαλατσού Μαρία, Σαμαράς Βαγγέλης, Μπουκουβάλα Αθηνά
Ηχοληψία: Χρήστος Καρακικές

Ακούστε την εκπομπή στο internet: www.proinosonline.gr

Ακούστε ή κατεβάστε το αρχείο της εκπομπής: http://thalassa-karadeniz.livepage.gr/file/2166


Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τρίκαλα
Τ.Κ. 42100
Τηλ. & Fax: 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr
pontiakostrikalon@yahoo.gr