Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Σάββατο 6 του Ιούνη και η Ανέβζηγος αροθυμία, η ραδιοφωνική εκπομπή της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών νομού Τρικάλων σας στέλνει τις ευχές της για ένα καλό καλοκαίρι, από τους 105,3 μεγάκυκλους του ράδιο Πρωινός. Σε αυτήν την εκπομπή, τελευταία της πρώτης περιόδου εκπομπών της Ανέβζηγου αροθυμίας, θα σας παρουσιάσουμε τον σύλλογο που στηρίζει αυτήν την εκπομπή: την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων.

Ακούστε την εκπομπή στο internet: www.proinosonline.gr

Ακούστε ή κατεβάστε τo αρχείo: http://thalassa-karadeniz.livepage.gr/file/2166

ΑΝΕΒΖΗΓΟΣ ΑΡΟΘΥΜΙΑ

Είναι καιρός που πολλοί από εμάς αναζητούσαμε, πέρα από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις, έναν ακόμη τρόπο επικοινωνίας με τα μέλη ,τους φίλους μας αλλά και όλους όσους εκδηλώνουν ενδιαφέρον σε θέματα που άπτονται του πολιτισμού και της ιστορίας των Ελλήνων της Ανατολής.

Ζώντας μακριά από τον κυρίως προσφυγικό κορμό είχαμε την ανάγκη για ακούσματα που σχετίζονταν με τις ρίζες μας. Είχαμε επίσης την ανάγκη να δώσουμε δείγματα γραφής του πολιτισμού που οι ξεριζωμένοι των πατρογονικών εστιών τους προπάτορες μας έφεραν σε τούτο τον τόπο. Έτσι σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα ραδιοφωνικό ταξίδι Μνήμης. Ένα ταξίδι ανατολικά στο χώρο και στο χρόνο μέσα από την μουσική, την ιστορία και την παράδοση και να σας καλέσουμε να ρθείτε μαζί μας για να γνωρίσουμε μιαν άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας. Πατρίδες από καιρό σβησμένες από τους χάρτες αλλά τόσο ζωντανές μέσα στις καρδιές μας. Γιατί πιστεύουμε πως και οι πατρίδες όμοια με τους ανθρώπους, πεθαίνουν όταν αρχίζουμε να τις ξεχνάμε.

Επειδή κύριος στόχος της εκπομπής ήταν και είναι να παραμείνει άσβεστη η νοσταλγία και η μνήμη, εμπνευσμένοι από την καταπληκτική δισκογραφική δουλειά της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων που φέρει το όνομα «Ανέβζηγος Αροθυμία» επιλέξαμε αυτό να είναι και το όνομα του δικού μας ταξιδιού.

Το ταξίδι αυτό δεν θα ξεκινούσε και ούτε θα συνεχιζόταν αν δεν είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση του Ράδιο Πρωινός και της εφημερίδας Πρωινός Λόγος. Ευχαριστούμε πολύ τον Εκδότη κ. Μιχάλη Τσαρουχά για τη φιλοξενία.

Και κάπως έτσι έγινε η αρχή...

Ως υπεύθυνοι της εκπομπής η Λένα Σαββίδου και ο Αχιλλέας Λέρας συγκροτήσαμε την ομάδα της Ανέβζηγου αροθυμίας με συνεργάτες που αγαπούν και πιστεύουν αυτό το εγχείρημα. Ο Σαββουλίδης Λευτέρης, η Παπαδοπούλου Νόπη, η Τεκίδου Κατερίνα, η Μπαλατσού Μαρία και ο Σαμαράς Βαγγέλης μάζεψαν τα υπάρχοντα τους σε μια βαλίτσα έβαλαν διαβατήριο το κέφι και τη δημιουργικότητα τους και με ηχολήπτη τον Χρήστο Καρακικέ, «σαλπάραμε» τον Φλεβάρη του 2009 από το λιμάνι του Ράδιο Πρωινός στους 105,3 μεγάκυκλους.

Όλον αυτόν τον καιρό που η Ανέβζηγος αροθυμία είναι γεγονός, πολλοί άνθρωποι συμμετείχαν και βοήθησαν στο άνδρωμα της. Επιτρέψτε μας να τους ευχαριστήσουμε δημόσια:
Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Δράμας κ. κ Παύλε, πανοσιολογιότατε Βαρθολομαίε Ιατρίδη, πατέρα Σεραφείμ Ατματζίδη, κύριε Μιχάλη Τσαρουχά, Νίκο Πεταράκη, Θεόφιλε Κωτσίδη, Κυριάκο Χατζηκυριακίδη, Νικόλα Λυγερέ, Λεωνίδα Σαρβανίδη, Άγγελε Νικολαΐδη, Νίκο Ζουρνατζίδη, Βλάση Αγτζίδη, Κώστα Κουτσομύτη, Λάζο Τερζά, Κωσταντίνε Αλεξανδρίδη, Ευγένειε Σπαθάρη (καλή σου ώρα όπου και να βρίσκεσαι), Παναγιώτη Κιρμανίδη, Θύμιε Λώλη, Θεοφάνη Μαλκίδη, Χρήστο Τσολάκη, Χρήστο Αντωνιάδη, Γιώργο Σαραφίδη, Γιώργιο Τσιλφίδη κυρία Μαρία Παντικίδου, Φούλη Καραγαβριηλίδη, Ελένη Μεντεσίδου, Μάρα Μειμαρίδη, Dilek Kots, Αρετή Διαμαντοπούλου, Άρτεμη Ξανθοπούλου-Κυριακού, Τhea Halo.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας και την βοήθεια που προσφέρατε στην εκπομπή μας.

Και κάπως έτσι φτάσαμε και στην τελευταία εκπομπή-ταξίδι της πρώτης περιόδου εκπομπών, μιας και για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο στην Ανέβζηγο αροθυμία θα έχουμε μόνο προβολή του μουσικού πλούτου των περιοχών του Πόντου της Θράκης και της Μικράς Ασίας.

Το επόμενο ραντεβού μας με το μικρόφωνο το ορίζουμε για το επόμενο φθινόπωρο. Ο δεύτερος κύκλος της Ανέβζηγου αροθυμίας ήδη δουλεύεται και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Σε όλους εσάς που μας αγαπήσατε και μας στηρίξατε σαν ακροατές οφείλουμε το μεγαλύτερο ευχαριστώ.

Να έχετε ένα υπέροχο καλοκαίρι γεμάτο από ανοδικά ταξίδια του νου και της ψυχής σε κόσμους φωτός, αγάπης και δημιουργίας.


Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τρίκαλα
Τ.Κ. 42100
Τηλ. & Fax: 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr
pontiakostrikalon@yahoo.gr