Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ


3ήμερες εκδηλώσεις στην Παναγία Γουμερά


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Κυριακής, πραγματοποιήθηκαν τριήμερες εκδηλώσεις στις 5,6 και 7 Ιουλίου στην Ιερά μονή της Παναγίας Γουμερά. Η κορύφωση των εκδηλώσεων ήταν την τελευταία μέρα, όταν τα 20 και πλέον Ποντιακά σωματεία έδωσαν το βροντερό παρόν σε μία εντελώς διαφορετική εκδήλωση από τις συνηθισμένες. Την όλη επιμέλεια της εκδήλωσης ανέλαβε ο Γιώργος Πουλαντζακλής και του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για το ενδιαφέρον του για τη μονή. Η εκδήλωση της Τρίτης ξεκίνησε με την συναυλία και με την συμμετοχή πλήθους επωνύμων καλλιτεχνών, όπως οι Αλέξης Παρχαρίδης, Γιώργος Σιαμλίδης, Πέλλα Νικολαϊδου, Γιάννης Πολυχρονίδης κ.ά.

Με το τέλος της συναυλίας, την σκυτάλη πήραν οι Ποντιακοί σύλλογοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας και με τους χορούς τους ξεσήκωσαν το πλήθος (που δεν έμεινε αμέτοχο) σε ένα ελεύθερο πρόγραμμα εντελώς αυθόρμητο και πιο κοντινό στο ελληνικό πανηγύρι από τις στημένες χορευτικές παραστάσεις. Στο πέρας της εκδήλωσης μοιράστηκαν αναμνηστικά στους συλλόγους που συμμετείχαν στην εκδήλωση και στους χορευτές έναν-έναν. Η ικανοποίηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων των συμμετεχόντων και ευχή όλων είναι να μεγαλώσει κι άλλο ακόμη η αγκαλιά της Παναγίας, ώστε να χωρέσει το πλήθος των Ποντίων επισκεπτών που θα αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο σε ένα παραδεισένιο τοπίο.

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νομού Σερρών και το παρόν Δ.Σ. προσέγγισε τη μονή εδώ και ενάμισι χρόνο με τον δικό της τρόπο. Διοργάνωσε εκδρομή πριν έναν χρόνο περίπου με την συμμετοχή 4 συλλόγων του Νομού και παρακολούθησε από κοντά όλες τις δραστηριότητές τις κατά την διάρκεια του χρόνου. Στην παρούσα εκδήλωση, πέραν του χορευτικού παρείχε λεωφορείο για την ενδυνάμωση της παρούσας εκδήλωσης, δίνοντας την ευκαιρία και στους Σερραίους και όχι μόνο να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτή. Το αποτέλεσμα ήταν η αποστολή να αριθμήσει 40 άτομα που έμειναν ικανοποιημένοι, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Καρακασίδης Σάββας


ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΚΟΜΝΗΝΩΝ 21
ΣΕΡΡΕΣ
Τ.Κ. 62125
ΤΗΛ. 2321037581