Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ


Ο «π. Πρόεδρος» και …η ολοκλήρωση της Γενοκτονίας!!!

Σε άρθρο του ο κ. Ιωάννης Μιχαηλίδης που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 21 Μαΐου 2009 στον τοπικό τύπο, το οποίο μάλιστα υπογράφει –όπως άλλωστε συνηθίζει- ως «π. Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας», αναπτύσσει μία άκρως επικίνδυνη επιχειρηματολογία, προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα διάλυσης των Ποντιακών Ομοσπονδιών, αφήνοντας το σύνολο των Ποντιακών σωματείων «ακέφαλα», δίχως εκπροσώπηση απέναντι στην Πολιτεία και στο εξωτερικό της Χώρας. Ζητά δηλαδή την κατάργηση της ΠΟΠΣ, η οποία βέβαια ήδη έχει αποδυναμωθεί από το σύνολο σχεδόν των ιστορικών Ποντιακών Σωματείων, και της Π.Ο.Ε. που διαρκώς γιγαντώνεται, εκπροσωπώντας και εκφράζοντας επάξια περισσότερα από 365 Ποντιακά Σωματεία. Προτείνει λοιπόν τη διάλυση των Ποντιακών Ομοσπονδιών στην Ελλάδα, με την άρση κάθε αρωγής και οικονομικής στήριξης από την Πολιτεία, και τη δημιουργία μίας νέας Πανπροσφυγικής Συνομοσπονδίας, τη ίδια στιγμή που έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρο των κόσμο, όπου βρίσκονται Πόντιοι, Ποντιακές Ομοσπονδίες με έντονη δράση (π.χ. Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής-Καναδά, Γερμανίας, Αυστραλίας κλπ.).

Έχει ιδιαίτερη σημασία να τονίσουμε ότι αυτό το όψιμο ενδιαφέρον του «π. Προέδρου» για αναγνώριση της Γενοκτονίας του συνόλου των Ελλήνων της Ανατολής –αφού επί προεδρίας του στην Ε.Λ.Β. διαλαλούσε ότι μόνον οι Πόντιοι υπέστησαν Γενοκτονία- διατυπώνεται σκοπίμως στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή:

- μετά τις επανειλημμένες -πλην όμως αποτυχημένες- προσπάθειες του για παραμονή της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας στην ΠΟΠΣ, αφού σε σχετική Γ.Σ. της Ε.Λ.Β. αποφασίστηκε με ψήφους 108 έναντι 17 η αποχώρηση από την ΠΟΠΣ...

- μετά τις μεθοδευμένες προσπάθειες του να αμαυρώσει την εικόνα των Διοικητικών Συμβουλίων που τον διαδέχτηκαν με την «δήθεν καταγγελία 79 μελών της Λέσχης» που -δυστυχώς για αυτόν- αποδείχτηκε ότι στάλθηκε από ...το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά!!! και υπό την «ενορχήστρωση» του Βασίλη Φωτιάδη («π. Διευθυντή του Ιδρύματος») αποκαλύπτοντας τη σκοπιμότητα του όλου εγχειρήματος...

- μετά την αποψίλωση από ενεργά Σωματεία της ΠΟΠΣ και την αδυναμία της ακόμη και να διοργανώσει εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία, καλώντας μάλιστα την ΠΟΕ σε κοινό εορτασμό (ακόμη δυστυχώς δεν έχουν αντιληφθεί στην ΠΟΠΣ ότι στη Γενοκτονία τελούμε μνημόσυνο και δεν γιορτάζουμε το χαμό των θυμάτων) όταν η συντριπτική πλειονότητα των Ποντιακών Σωματείων έχουν αφήσει πίσω τους «μακράν» την ΠΟΠΣ και τις επιδιώξεις της...

- μετά τη μεγαλειώδη εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Π.Ο.Ε.) στην Πλατεία Αγ. Σοφίας –μία μόλις ημέρα πριν το ανωτέρω δημοσίευμα- που κατέληξε στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ ψήφισμα που εκδόθηκε και επιδόθηκε στο Τούρκικο Προξενείο, εκδήλωση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχή και παλμό, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, η οποία μάλιστα θορυβήθηκε έντονα ώστε δημιουργήθηκε και διπλωματικό επεισόδιο, τόσο από το μέγεθος της εκδήλωσης, όσο και από το γεγονός ότι κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Νότιας Αυστραλίας Μ. Άτκινσον, χάρη στις ενέργειες του οποίου –μαζί με την ελληνική ομογένεια- επιτεύχθηκε η αναγνώριση ομόφωνα από τη Βουλή της Ν. Αυστραλίας της γενοκτονίας των Ποντίων –Αρμενίων και Ασσυρίων!

Μετά λοιπόν από όλα αυτά, ο «π. Πρόεδρος» ουσιαστικά αποφάσισε να υπηρετήσει έναν «καινούργιο» σκοπό: Τη διάλυση της Π.Ο.Ε., για τη δημιουργία δήθεν μιας Πανπροσφυγικής Συνομοσπονδίας, λες και δεν μπορεί να ιδρυθεί Πανπροσφυγική Συνομοσπονδία που να αποτελείται από υγιείς και δυνατές Ομοσπονδίες Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακών…

Ζητά λοιπόν στο εθνικά επικίνδυνο και καταστρεπτικό άρθρο του (ενδεικτικά «Μακεδονική» 21/5/09 σελ. 10), την αποχή των εκπροσώπων της Πολιτείας, των κομμάτων και της αυτοδιοίκησης: «…όταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι τιμούν με την παρουσία τους τις ξεχωριστές αυτές εκδηλώσεις, τότε είναι φανερό ότι νομιμοποιούν τις απαράδεκτα συνεχιζόμενες, παράλογες και εθνικά καταστρεπτικές πρωτοβουλίες των διοργανωτών» και συνεχίζει προτρέποντας ακόμα και να κοπούν οι κρατικές επιχορηγήσεις στις Ομοσπονδίες των Ποντιακών Σωματείων «Οι γενναίες αυτές επιχορηγήσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα…». «Με λίγα λόγια λοιπόν, το «χρυσό κλειδί» της περιβόητης ενότητας το κρατά η Πολιτεία και είναι φρόνιμο να το χρησιμοποιήσει άμεσα»… Προτρέπει δηλαδή την Πολιτεία να κόψει άμεσα τις επιχορηγήσεις, οδηγώντας ουσιαστικά σε άμεση διάλυση τις Ομοσπονδίες!!!

Φτάνει ακόμη και στο σημείο να ζητά την κατάργηση της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού!!!, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η 19η Μαΐου, είναι αυτή που κυριολεκτικά «καίει» τους Τούρκους, αφού για αυτούς η ημέρα αυτή αποτελεί Εθνική Εορτή της Γεννήσεως του νέου Εθνικού Κράτους του Κεμάλ Ατατούρκ!!! και ορίστηκε σκόπιμα από την Ελληνική Βουλή για να καταδείξει σημειολογικά ότι το Κεμαλικό Κράτος στηρίχθηκε πάνω στις γενοκτονίες των χριστιανικών πληθυσμών και τις αιματηρές «εθνοκαθάρσεις».

Εύλογη η αντίδραση και η αγανάκτηση κάθε Ποντίου, κάθε Μικρασιάτη, κάθε Θρακιώτη, κάθε Έλληνα, για τις ανιστόρητες και προκλητικές θέσεις του «π. Προέδρου» τις οποίες μονάχα ένας θερμός υποστηρικτής τους δύναται να υπάρχει, ο οποίος μάλιστα δύο μόλις μέρες μετά το ανωτέρω άρθρο, τις επανέλαβε εγγράφως σε δικό του δημοσίευμα στον τύπο: Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας!!!

Γράφει στην ανακοίνωσή του (αυτή τη φορά το Τούρκικο ΥΠΕΞ): «Ο χαρακτηρισμός της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων έχει ως στόχο τη χώρα μας (εννοεί εδώ την …Τουρκία)» «Η παρουσία στις σχετικές εκδηλώσεις μελών της Βουλής των Ελλήνων, αξιωματούχων των πολιτικών κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβέρνησης δείχνουν ότι υπάρχει υποστήριξη πίσω από αυτές τις δραστηριότητες» αναφέρει η ανακοίνωση της Τουρκίας...

Να γιατί δεν δικαιούται κανείς να αντιμετωπίζει τόσο καιροσκοπικά, επιπόλαια και ανεύθυνα τέτοια ευαίσθητα θέματα κ. Μιχαηλίδη.

Διότι άλλο πράγμα είναι ο «κεμετζές» κι άλλο τα εθνικά θέματα και η προσπάθειες για ηθική δικαίωση των θυμάτων και της Ιστορίας μας.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Β.

Ο Πρόεδρος
Λάζαρος Κουμπουλίδης

Ο Γ. Γραμματέας
Νικόλαος Ξενιτόπουλος


ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
Λ. Πορφύρα 1, Πανόραμα
Βέροια
Τ.Κ. 59100
Τηλ.
2331072060
Fax 2331028356
www.elverias.gr
info@elverias.gr