Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Την ίδρυση της κοινότητας Ανατολής Ιωαννίνων και παράλληλα την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού τίμησαν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009 ο δήμος και οι κάτοικοι της Ανατολής.

Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο το οποίο αφιερώθηκε στους πρόσφυγες του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού από το δήμο Ανατολής.

Στη συνέχεια στο πνευματικό κέντρο του δήμου ακολούθησε ομιλία από τον εκδότη και συγγραφέα κ. Σάββα Καλεντερίδη ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά με ιστορικά στοιχεία στη γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία των Ελλήνων στον Πόντο, στην περίοδο της γενοκτονίας, στην πολιτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα μετά το 1923 αλλά και στην εθνική στρατηγική που θα πρέπει να υπάρξει στο ζήτημα προώθησης και αναγνώρισης της γενοκτονίας.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Ανατολής κ. Γιάννης Εμμανουηλίδης και ο πρόεδρος της Αδελφότητας Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου Γιώργος Μανουσαρίδης οι οποίοι επεσήμαναν την ανάγκη για τη διατήρηση της μνήμης και της παράδοσης.


Φωτογραφικό υλικό











Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου
Κερασούντος 13
Τ.Κ. 45500
Ανατολή - Ιωάννινα
Τηλ. & Fax: 2651046901