Την Ποντιακή Κουζίνα είχαν τη δυνατότητα δοκιμάσουν όσοι επισκέφθηκαν την 25η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική έκθεση Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης που πραγματοποιήθηκε στις 18-19 και 20 Σεπτεμβρίου.
Η τρίτη μέρα της έκθεσης ήταν αφιερωμένη στην ποντιακή γαστρονομία όπου τη σκυτάλη πήρε η κα Βασιλειάδου Ελένη, ιδιοκτήτρια της βιοτεχνίας παραδοσιακών προϊόντων «Βερμίου Γης» ενώ συμμετείχαν «Οι Αγνές Γεύσεις» και τα «Ζυμαρικά Τσάρλης».
Σημαντική αναφορά έγινε στην Ποντιακή Κουζίνα από τον Βιολόγο & Χημικό, καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Dr Σαββίδη Θωμά ενώ ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακού χορευτικού από τον «Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδίτη».
Η κ. Ελένη Βασιλειάδου δήλωσε χαρακτηριστικά πως πρέπει η έκθεση να γίνει θεσμός από το Ε.Β.Ε. κάθε χρόνο και να υπάρχουν τέτοιες παρουσίες. Η έκθεση των προϊόντων μας αυτή και μόνο αρκεί αλλά δεν λέει τόσα όσα η γευσιγνωσία.
Η τρίτη μέρα της έκθεσης ήταν αφιερωμένη στην ποντιακή γαστρονομία όπου τη σκυτάλη πήρε η κα Βασιλειάδου Ελένη, ιδιοκτήτρια της βιοτεχνίας παραδοσιακών προϊόντων «Βερμίου Γης» ενώ συμμετείχαν «Οι Αγνές Γεύσεις» και τα «Ζυμαρικά Τσάρλης».
Σημαντική αναφορά έγινε στην Ποντιακή Κουζίνα από τον Βιολόγο & Χημικό, καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Dr Σαββίδη Θωμά ενώ ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακού χορευτικού από τον «Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδίτη».
Η κ. Ελένη Βασιλειάδου δήλωσε χαρακτηριστικά πως πρέπει η έκθεση να γίνει θεσμός από το Ε.Β.Ε. κάθε χρόνο και να υπάρχουν τέτοιες παρουσίες. Η έκθεση των προϊόντων μας αυτή και μόνο αρκεί αλλά δεν λέει τόσα όσα η γευσιγνωσία.
Φωτογραφικό υλικό