Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Η Ποντιακή Κουζίνα σε Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική έκθεση

Την Ποντιακή Κουζίνα είχαν τη δυνατότητα δοκιμάσουν όσοι επισκέφθηκαν την 25η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική έκθεση Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης που πραγματοποιήθηκε στις 18-19 και 20 Σεπτεμβρίου.

Η τρίτη μέρα της έκθεσης ήταν αφιερωμένη στην ποντιακή γαστρονομία όπου τη σκυτάλη πήρε η κα Βασιλειάδου Ελένη, ιδιοκτήτρια της βιοτεχνίας παραδοσιακών προϊόντων «Βερμίου Γης» ενώ συμμετείχαν «Οι Αγνές Γεύσεις» και τα «Ζυμαρικά Τσάρλης».

Σημαντική αναφορά έγινε στην Ποντιακή Κουζίνα από τον Βιολόγο & Χημικό, καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Dr Σαββίδη Θωμά ενώ ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακού χορευτικού από τον «Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδίτη».

Η κ. Ελένη Βασιλειάδου δήλωσε χαρακτηριστικά πως πρέπει η έκθεση να γίνει θεσμός από το Ε.Β.Ε. κάθε χρόνο και να υπάρχουν τέτοιες παρουσίες. Η έκθεση των προϊόντων μας αυτή και μόνο αρκεί αλλά δεν λέει τόσα όσα η γευσιγνωσία.


Φωτογραφικό υλικό
















Η κ. Ελένη Βασιλειάδου με τον πρόεδρο του Ε.Β.Ε. Κοζάνης κ. Χρήστο Σάββα και την αντιπρόεδρο κ. Ασμανίδου Μαρία κατά την απονομή του αναμνηστικού διπλώματος για τη συμμετοχή της στην έκθεση.