Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Συναυλία «δυναμίτης» από τους νέους Πόντιους καλλιτέχνες της περιοχής του Κάτω Νευροκοπίου

Ποντιακή βραδιά διαφορετική από τις άλλες

Ξεχωριστή ήταν τη φετινή χρονιά η βραδιά που είναι αφιερωμένη στον πολιτισμό και την παράδοση του Ποντιακού Στοιχείου. Το βράδυ της Δευτέρας την αναπαράσταση του Ποντιακού γάμου από τους Συλλόγους Ποντίων «Αλέξανδρος Υψηλάντης» Κάτω Νευροκοπίου και «Κομνηνοί» Δράμας, ακολούθησε μουσική βραδιά με ζωντανή Ποντιακή μουσική.

Το στοιχείο της διαφορετικότητας πέρα από την παρουσίαση του ποντιακού γάμου, ήταν πως οι καλλιτέχνες που φιλοξενήθηκαν στην σκηνή των Ακριτείων την συγκεκριμένη βραδιά ήταν όλοι από την περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου.

Οι νέοι Πόντιοι καλλιτέχνες που ανέδειξε η ακριτική περιοχή, ξεσήκωσαν τους Πόντιους και μη που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις της βραδιάς. Με μουσική, τραγούδι και πραγματικό μεράκι κράτησαν κοντά τους για πολλές ώρες νεολαίους και μη που δεν σταμάτησαν τον χορό μέχρι αργά το βράδυ.

Τον παλμό έδωσαν στο γλέντι της βραδιάς οι καλλιτέχνες Αμοιρίδης Κώστας από το Τοπικό Διαμέρισμα του Δασωτού, Αμοιρίδης Νίκος από το Τοπικό Διαμέρισμα του Δασωτού, Σαχανίδης Θέμης από το Τοπικό Διαμέρισμα του Περιθωρίου, Παπαδόπουλος Γιώργος από το Τοπικό Διαμέρισμα του Περιθωρίου, Τσαϊρίδης Στάθης από το Τοπικό Διαμέρισμα του Περιθωρίου, Προσώτσανλης Άκης από το Τοπικό Διαμέρισμα του Περιθωρίου, Κεφαλίδης Άλκης από το Τοπικό Διαμέρισμα του Λευκογείων, Κεφαλίδης Λάζαρος από το Τοπικό Διαμέρισμα του Λευκογείων, Γεωργιάδης Νίκος από το Τοπικό Διαμέρισμα του Περιθωρίου…

Πηγη: Ξυράφι