Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων στην Πρέβεζα

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων συμμετείχε πρόσφατα στο 6ο Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού «Καλοκαίρι & Πολιτισμός» στο Κανάλι Πρεβέζης στις 21 και 22 Ιουλίου 2010.

Τη διοργάνωση είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καναλίου σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές στόχος του διημέρου των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη των λαογραφικών στοιχείων του τόπου αλλά και της πατρίδας μας γενικότερα (χορός, μουσική, τραγούδι, κ.ά.) και κυρίως η βίωση εκείνων των αξιών της παράδοσης που μας κάνουν καλύτερους.

Ο μουσικός ήχος του καθενός είναι διαφορετικός, από γκάιντες, βιολιά, λύρες πνευστά σε νταούλια και ζουρνάδες. Κοινός παρανομαστής η σπίθα στο πνεύμα και η ψυχή στη φωνή, που οδηγεί σε μια έκρηξη δημιουργίας, μουσικής και χορού, προβάλλοντας την παραδοσιακή μας κουλτούρα.

Εκτός από την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων συμμετείχαν τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Καναλίου, του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ν. Σινώπης «ο Διογένης», του Πολιτιστικού Συλλόγου Ωρωπού «το Ζάλογγο», της χορευτικής ομάδας Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας, της Λαογραφικής Εστίας Τρίπολης και του Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών (ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ.) και παρουσίασαν χορούς από τις περιοχές της Ηπείρου, του Πόντου, της Θράκης, της Κρήτης, της Μακεδονίας και των νησιών.

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων θα ήθελε να ευχαριστήσει την Εύξεινο Λέσχη Άργους Ορεστικού, καθώς και το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη της χορευτικής ομάδας του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ν. Σινώπης «ο Διογένης» για την άψογη συνεργασία και τη δική τους συμβολή στην παρουσία του συλλόγου.




Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τρίκαλα
Τ.Κ. 42100
Τηλ. & Fax: 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr
pontiakostrikalon@yahoo.gr