Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Στις 29 Ιανουαρίου 2011 η Ένωση Ποντίων Πολίχνης, παρουσία των μελών της αλλά και των επίσημων προσκεκλημένων της, τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό για το καλό του χρόνου, και την κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας.

Για τα έθιμα της πρωτοχρονιάς, της βασιλόπιτας, τις παραδόσεις για τον μήνα Ιανουάριο, καθώς και για το βίο και το έργο του πολιούχου Τραπεζούντος Αγ. Ευγενίου, μίλησαν ο καθηγητής Κοινωνιολογίας κος Μαυρίδης Σάββας και μέλη του βασικού χορευτικού του συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κος Ρομπόπουλος Θωμάς, κος Μαγκριώτης Γιάννης, κος Ιωαννίδης Γιάννης, κος Καλαφάτης Σταύρος, κα Καλαντίδου Σοφία και εκπρόσωποι αυτών, ο αντιδήμαρχος παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού Δήμου Παύλου Μελά κος Δεληγιάννης Δημήτρης, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο Πολίχνης και αρκετοί εκπρόσωποι των αδελφών ποντιακών σωματείων της πόλης μας. Το τυχερό φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε ο σύλλογος, και η πρόεδρος Δέσποινα Οργαντζίδου, η οποία έλαβε το κομμάτι, δήλωσε ότι το μήνυμα αυτό μόνο αισιόδοξες σκέψεις μπορεί να της γεννήσει για την άριστη συνεργασία του συλλόγου με το νεοσύστατο Δήμο Παύλου Μελά, και για την ομαλή έκβαση και εξομάλυνση των προβλημάτων στο γενικότερο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό. Το δεύτερο φλουρί έτυχε το μέλος του συλλόγου κα Σιδηροπούλου Σοφία, το συμβολικό δώρο του οποίου ήταν προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Γ. Κανίδη στη Θεσσαλονίκη.






Ένωση Ποντίων Πολίχνης
Αθανασίου Διάκου 26
Πολίχνη, Θεσσαλονίκη
Τ.Κ. 56533
Τηλ. & Fax: 2310666810
www.pontioipolichnis.gr
info@pontioipolichnis.gr