Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ"

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011, ο Ετήσιος Xορός του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών "Οι Ακρίτες", στο οικογενειακό κέντρο «Μύλος» στην Οινούσα Σερρών.

Η βραδιά ξεκίνησε με τα δύο μικρά χορευτικά τμήματα του συλλόγου, το νέο αίμα , που με το χορευτικό πρόγραμμα τους έδωσαν δείγματα της δουλειάς τους και προσέδωσαν την πεποίθηση ότι η νέα γενιά θα συνεχίσει την παράδοση. Στη συνέχεια βραβευτήκαν, με τιμητική πλακέτα, για την πολυετή προσφορά τους στο Σύλλογο ο κος Τσακιρίδης Παύλος και ο κος Κωνσταντινίδης Αρχιμήδης. Στο τέλος του προγράμματος το τακτικό τμήμα του συλλόγου παρουσίασε χορούς από την ευρύτερη περιοχή του Πόντου, με ένταση ρυθμό και δυναμική, παρασύροντας έτσι το πλήθος να ξεσπάσει δικαιολογημένα σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Οι καλλιτέχνες Ξενίδης Κώστας Σαμανίδου Ελένη και Γκόσιος Γιάννης στο τραγούδι, Γαργαϊτίδης Μάκης, Σαμανίδης Οδυσσέας και Γκόσιος Αβραάμ στη λύρα, ο Ζαραφίδης Χρήστος και Κατής Στάθης στο νταούλι, ο Ασληχανίδης Σαμουήλ στο κλαρίνο και ο Γρηγόρης Αλεξανδρίδης στα πλήκτρα απογείωσαν τους παρευρισκομένους που ξεφάντωσαν έτσι μέχρι το πρωί.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές του Νομού Σερρών, Μπόλαρης Μάρκος, Στάθης Κουτμερίδης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Τάσος Καρυπίδης, Πολατίδης Ηλίας, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αντιπεριφερειάρχης κ. Μωυσιάδης Ιωάννης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Σερραίων αντιδήμαρχος κος Γαλάνης Στέργιος, εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτας, η Γενική Γραμματέας της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) κα Σαχινίδου Χριστίνα, πρόεδροι και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού μας καθώς και φίλοι εκτός Νομού ο Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Πρεβέζης, η Εύξεινος Λέσχη Βεροίας και η ραδιοφωνική παραγωγός Μανουσακά Στέλλα που ήρθε από τα Χανιά ειδικά για την εκδήλωση.

Η επιτυχία της εκδήλωσης και η συμμετοχή του κόσμου, μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.
















Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών "Ακρίτες"
Επτάμυλοι Σερρών
Τ.Κ. 62100
Τηλ. & Fax: 2321058522
www.akritesserron.gr
akritesserron@yahoo.gr