Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΩΝΑΚΙΩΝ "ΠΟΝΤΟΣ"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι καθιερωμένες εκδηλώσεις της Δεύτερης μέρας του Πάσχα στα Αλωνάκια Κοζάνης.

Το πρωί αναβίωσε το έθιμο του εορτασμού της Ανάστασης στα μνήματα, "Τα ταφία". Όλο το χωριό, μόνιμοι κάτοικοι και μη, μαζεύτηκε στο χώρο των κοιμητηρίων για να γιορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου με τους νεκρούς. Ο ιδιαίτερος αυτός χώρος παράλληλα με την συγκινησιακή φόρτιση που έχει, γέμισε με ευχές ζωής και φωνές χαράς από τις δεκάδες παιδιά που μάζευαν κεράσματα. Με τη βοήθεια του καιρού το έθιμο ολοκληρώθηκε γύρω στις μία το μεσημέρι με τους Αλωνακιώτες ικανοποιημένους αφού για μια ακόμα χρονιά κατάφεραν να συμμετέχουν στο ιδιαίτερο αυτό συναπάντημα σύσφιξης δεσμών ζωής και θανάτου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στο χώρο του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος διαγωνισμός τσουγκρίσματος αυγών. Ένα έθιμο που αναβιώνει σχεδόν ανελλιπώς τα τελευταία 20 χρόνια με πληθώρα συμμετοχών από κατοίκους του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Οι συμμετέχοντες και οι θεατές γεύτηκαν τα παραδοσιακά τσιριχτά με αυγά μαζί με κρασί που τους πρόσφερε ο Σύλλογος και απόλαυσαν το διαγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των διαγωνιζομένων ήταν πολύ μεγάλος με χαρακτηριστικό της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού κυριολεκτικά στο τελευταίο αυγό. Νικητής αναδείχτηκε ο Παπαφωτιού Σωκράτης από τη Λυγερή Κοζάνης ενώ δεύτερος ο Κοκκινίδης Κωνσταντίνος από τον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, οι οποίοι παρέλαβαν και τα αναμνηστικά κύπελλα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους, διαγωνιζόμενους και θεατές, ενώ ανανεώνει το ραντεβού για του χρόνου ευχόμενο Υγεία, Ειρήνη και Αγάπη σε όλους.





















Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων "Πόντος"
Αλωνάκια - Κοζάνη
T.Θ. 123
Τ.Κ. 50100
Τηλ. - Fax: 2461091007
www.mspontos-alonakion.gr
info@mspontos-alonakion.gr