Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Παρελθόν οι... παρεξηγήσεις μεταξύ Μπουτάρη - Παρχαρίδη

Τα βρήκε με τους Ποντίους ο Μπουτάρης. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από το γραφείο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συνάντηση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, Γιώργου Παρχαρίδη με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι παρεξηγήσεις μεταξύ της δημοτικής αρχής και της ομοσπονδίας αποτελούν πλέον παρελθόν».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πλευρές είχαν αντιπαρατεθεί εντόνως όταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης απαγόρευσε στην ομοσπονδία την διεξαγωγή της καθιερωμένης εκδήλωσης στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πλευρά του Δημάρχου δηλώνει ότι οι σχέσεις μεταξύ Ποντίων και Μπουτάρη έχουν ομαλοποιηθεί.

Όπως και να έχει, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν σήμερα και απ’ ότι φαίνεται τα βρήκανε σε πολλά. Συγκεκριμένα στη συνάντηση συμφωνήθηκαν τα εξής:

η παραχώρηση από τον Δήμο της Πλατείας Αγίας Σοφίας για την τελετή της Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το απόγευμα της 19ης Μαΐου, και η παροχή όλων των μέσων και της τεχνικής βοήθειας που θα χρειαστεί για την οργάνωση της τελετής

η δημιουργία «Πάρκου Ποντιακού Ελληνισμού» στην Αρετσού, στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Δήμο Καλαμαριάς

η υποστήριξη και η συμμετοχή της Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας (2014)

το αίτημα από κοινού προς το ΥΜΑΘ για την παραχώρηση του παλαιού κυβερνείου στην Αρετσού («Παλατάκι») με στόχο τη δημιουργία Κέντρου Απανταχού Ελληνισμού. Για το σκοπό αυτό, συμφωνήθηκε η δημιουργία επιτροπής αποτελούμενης από τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, δημάρχους και άλλους φορείς της πόλης.

Πηγή: Thestival