Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ


Ο Βησσαρίων παραλαμβάνει από τον πρύτανη της Σορβόνης Γουλιέλμο Φισσέ, το αντίγραφο της «Ρητορικής» του (Rhetoricorum Libri III, 1470). Μικρογραφία σε χειρόγραφο που φυλάσσεται στη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη της Βενετίας.


Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεών της, με θέμα «Η παιδεία και η πνευματική ζωή στον Πόντο».

Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ Στυλιανός Λαμπάκης, Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών/Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και o Δρ Αντώνης Παυλίδης, Σχολικός Σύμβουλος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Γαλανίδης

Η Γεν. Γραμματέας
Γεωργία Χαριτίδου

Σελίδες από τη μετάφραση του Γεώργιου Τραπεζούντιου από τα ελληνικά στα λατινικά, του σημαντικότερου αστρονομικού συγγράμματος της αρχαιότητας, «Αλμαγέστη» (2ος αι. μ.Χ.). (Βιβλιοθήκη του Βατικανού).

Πρόγραμμα

11:00 Έναρξη – Χαιρετισμοί.
11:15 Προβολή φωτογραφικού υλικού.
11:30 Ομιλία του κου Στυλιανού Λαμπάκη, με θέμα «Η παιδεία και η πνευματική ζωή στο βυζαντινό Πόντο».
12:00 Συζήτηση.
12:15 Ομιλία του κου Αντώνη Παυλίδη με θέμα «Παιδεία και ιδεολογία των Ελλήνων του Πόντου κατά την οθωμανική περίοδο».
12:45 Συζήτηση.
13:00 Δεξίωση προσκεκλημένων.


Επιτροπή Ποντιακών Μελετών
Αγνώστων Μαρτύρων 73
Νέα Σμύρνη, 17123
Τηλ.: 2109325521
Τηλ. - Fax: 2109354333
www.epm.gr
info@epm.gr