Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η καρδιά της Ποντιακής μούσας θα χτυπήσει στο γήπεδο της Κοζάνης την Τετάρτη 28 Αυγούστου

Στο Δημοτικό Στάδιο της Κοζάνης οδηγούν την Τετάρτη 28 Αυγούστου όλοι οι δρόμοι, καθώς στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη του Χρήστου Αντωνιάδη και του Γιώργου Αμαραντίδη (Σιμούλ’) στα πλαίσια του θεσμού «Ευξείνιος Κύκλος 2013 - Λασσάνεια 2013».

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και τα Ποντιακά Σωματεία Κοζάνης. Σήμερα μάλιστα το μεσημέρι (26-08-2013) οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Κοζάνης με τον Δήμαρχο κ. Λάζαρο Μαλούτα να τονίζει πως «ο Ευξείνιος Κύκλος είναι ένας θεσμός, όπου με τα αφιερώματα του θυμίζει τη διαδρομή, την καταγωγή και την προέλευση του μισού πληθυσμού του δήμου μας. Του Ποντιακού και προσφυγικού στοιχείου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης κ. Γιάννης Σόκουτης κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει την εκδήλωση παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα μας: «Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να χάσουμε την παράδοση μας, τα ήθη και τα έθιμα μας. Η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη χώρα και με μεγάλο πλούτο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόκουτης.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης κ. Χάρης Γελαδάρης χαρακτήρισε ως μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις τη διοργάνωση του Ευξείνιου Κύκλου «που βεβαίως έχει αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά και σηματοδοτεί κάτι ιδιαίτερο. Το ότι δηλαδή μια μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, μεταφέρει μέσα από την εκδήλωση τις μουσικές του μνήμες και τις στοιβάζει στο απόθεμα του Ελληνικού πολιτισμού». Εκ μέρους των καλλιτεχνών μίλησε ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης τονίζοντας πως ο Χρήστος Αντωνιάδης και ο Γιώργος Αμαραντίδης αποτελούσαν πρότυπο με το έργο τους και τη στάση ζωή τους έκαναν όλους τους Έλληνες υπερήφανους. Τέλος το λόγο έλαβε και ο κ. Γιάννης Τσιμπλίδης πρόεδρος του ποντιακού συλλόγου «Αντάμωμαν»: ο οποίος είπε: «οι δυο αυτοί καλλιτέχνες άφησαν δυσαναπλήρωτο κενό, ενώ τις φανέλες με τα νούμερα τους… δε θα τις ξαναφορέσει κανείς ποτέ.

Πηγή: Kozan

Σχετικά άρθρα:

- Ευξείνιος Κύκλος 2013 - Συναυλία στη Μνήμη του Χρήστου Αντωνιάδη και του Γιώργου Αμαραντίδη